Frank Verhoef bezoekt als buurtbewoner regelmatig de Dierenselaan. Hij ergert zich aan de teloorgang van de winkelstraat.
Frank Verhoef bezoekt als buurtbewoner regelmatig de Dierenselaan. Hij ergert zich aan de teloorgang van de winkelstraat.

Groep de Mos wil upgrade voor 'vergeten' Dierenselaan

De Haagse lokale partij Groep de Mos vindt dat er snel iets moet gebeuren om het winkelgebied bij de Apeldoornselaan en Dierenselaan aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek.

Den Haag - Volgens de partij krijgen buurtbewoners de indruk dat er dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Bovendien is het winkelaanbod niet divers genoeg. Ook is het parkeren voor bewoners in de directe omgeving rampzalig. De partij wil daarom dat het stadsbestuur het voorjaar gebruikt om een plan van aanpak te maken voor een aantrekkelijker winkelgebied. Buurtbewoner en kandidaat-raadslid namens Groep de Mos, Frank Verhoef, wil dat er een integrale handhavingsactie komt, waar ook de Belastingdienst bij betrokken is. "Zo'n actie heeft geholpen bij de zevensprong, waar De La Reyweg, de Apeldoornselaan, Beeklaan en de Loosduinsekade samenkomen. Dan pak je drugsdealers, illegale gokpraktijken en andere foute zaakjes, die iets te verbergen hebben, aan. Dan laat je als gemeente zien: Wij zitten hier bovenop, en we luisteren naar de zorgen van buurtbewoners en bonafide ondernemers die het beste met het winkelgebied voor hebben." Groep de Mos roept het stadsbestuur op eenzelfde handhavingsactie te organiseren op de Apeldoornselaan en Dierenselaan. Daarnaast wil Groep de Mos een aanpak van de verkeersproblematiek. Met name het parkeren voor bewoners is volgens Verhoef rampzalig.

Meer berichten
Shopbox