Techniek op school is samen ontdekken en uitvinden. (Foto: Timon Jacob)
Techniek op school is samen ontdekken en uitvinden. (Foto: Timon Jacob)

Wie wint Techniek Trofee 2018?

Techniek en wetenschap is niet duf of saai, maar spannend en avontuurlijk. Basisscholen die hiermee tijdens de lessen actief aan de slag gaan, kunnen een gooi doen naar de Techniek Trofee 2018 en zo een leuke geldprijs winnen.

Den Haag - Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van 2500 euro gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs. En nog eens 2500 euro is gereserveerd voor de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in het lesprogramma heeft verweven. Inzenden kan vanaf vandaag via www.techniektalent.nu/techniektrofee .De TechniekTrofee is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Wetenschap en techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Steeds meer basisscholen gaan er daarom mee aan de slag.

Inspireren

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het doel van de stichting is jongeren enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doet de organisatie samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het basisonderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren. TechniekTalent.nu biedt scholen in het hele land kosteloos ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden. Op zo'n manier dat het leerlingen aanspreekt.

Het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds is opgericht ter nagedachtenis van Ir. W. Maas Geesteranus. Hij was directeur van Werkspoor en maakte zich hard voor jonge mensen die een technische opleiding volgden. Het fonds draagt zijn gedachtegoed uit.

www.techniektalent.nu

Meer berichten