Tijdens de Museumnacht gaan kinderen zelf aan de slag. (Foto: PR)
Tijdens de Museumnacht gaan kinderen zelf aan de slag. (Foto: PR)

Kaarten vliegen deur uit voor Museumnacht Kids

Schilderen, dansen, knutselen en kunst kijken. De tweede editie van Museumnacht Kids zit weer vol leuke activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Volgens de organisatie vliegen de kaarten momenteel de deur uit.

Den Haag - Op zaterdag 17 maart gaan ruim twintig musea en andere culturele instellingen in Den Haag en Voorburg open. Het thema is dit jaar 'Beestenboel'. De avond wordt om 16.30 uur in het Gemeentemuseum geopend met een optreden van de kikkerband 'Rockfrogs'. Om 17.00 uur gaan de programma's van start in alle 22 deelnemende instellingen. In Muzee Scheveningen worden met karton zeebeesten gemaakt die op het scherm tot leven komen. In Bibliotheek Scheveningen geeft de schrijfster van het populaire kinderboek 'Lampje' samen met muzikante Frederike de Winter een muzikale voorstelling. Waaghalzen gaan op safari door het cellencomplex van de Gevangenpoort, waar zij kunnen genieten van een kakkerlakkensnack. Ouders die op zoek zijn naar een bijzondere tentoonstelling kunnen terecht in de imposante Electriciteitsfabriek. De installaties van Zoro Feigl lijken in leven te zijn. Zijn objecten dansen en draaien, de vormen veranderen constant. In het Mauritshuis zal de bekende zangeres Do komen zingen voor de allerkleinsten. De avond wordt dansend afgesloten tijdens de Afterparty in het Haags Historisch Museum.

De kaartjes kosten €7,50 voor kinderen en voor volwassenen. Een ticket geeft toegang tot 22 deelnemende instellingen en de pendeldienst van het Haags Busmuseum. Kaartverkoop via www.museumnachtkids.nl.

Meer berichten