Grootste zeilfeest in The Hague Beach Stadium

De grootste zeilwedstrijd ter wereld, The Volvo Ocean Race, finisht dit jaar in Scheveningen. Van 23 juni tot en met 1 juli wordt het gebied omgetoverd tot een grote haven.The Hague Beach Stadium is hiervan het middelpunt. En dat niet alleen, dit seizoen biedt het stadion onderdak aan nog meer grote evenementen. 

Den Haag - Tijdens de festiviteiten rond de finish van de zeilboten, van 23 juni tot en met 1 juli, liggen de boten, op de parkeerplaats staan de teambases en in en rond het stadion vieren de bezoekers het grootste zeilfeest ooit. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten in de havens.

 Feest aan Zee
Scheveningen is dit jaar 200 jaar een badplaats. Onder de noemer 'Feest aan Zee' staat er in en om het stadion veel te gebeuren. Zo ook tijdens het pinksterweekend. Zo wordt tijdens Pro Freestyle The Hague - het BMX, skateboard, scoot en freerunning evenement ook de opening van het strandsport seizoen gevierd. Veel nieuwe en bestaande strandsporten worden aan het publiek gepresenteerd. Denk hierbij aan Archery Attack, Golfsurfen, Beachvolleybal en Frisbee. De omgeving van het The Hague Beach Stadium wordt omgetoverd tot een grote sportarena.

Iconen
North Sea Beachrugby (26 en 27 mei) en Beach Throwdown (13 t/m 15 juli) ontwikkelen zich dit jaar tot iconische evenementen. North Sea Beachrugby en het HRC jeugd beachrugby toernooi combineren hun toernooi waardoor er met 1100 deelnemers en 14 velden, een van de grootste Beachrugby toernooien van Europa ontstaat. 

De finale van de Beach throwdown - dé competitie voor professionele Cross Fitters - vindt voor de tweede keer plaats in om het stadion. Met dit jaar een extra dag, meer deelnemers en naar verwachting 10.000 man publiek verspreid over het hele weekend.

Topsport
Naast dit alles blijft de 'traditionele'  topsport bij The Hague Beach Stadium een grote rol spelen. Dit seizoen staan onder andere het NK beachsoccer, het NK beachvolleybal en het NK beachkorfbal op het programma.
 

Meer berichten