Elke week komt een aantal buurtbewoners samen in de buurtsalon voor de tango avond. Tot de dj op een dag met een geweldig idee komt…
Elke week komt een aantal buurtbewoners samen in de buurtsalon voor de tango avond. Tot de dj op een dag met een geweldig idee komt…

Bewoners spelen 'Waarom moeilijk doen!' over hun Laak en politiek

Op 16, 17 en 18 maart is de voorstelling 'Waarom Moeilijk Doen!' te zien in Laaktheater. Deze voorstelling is gemaakt door en voor bewoners van Laak in samenwerking met studenten van ROC Mondriaan. Regisseur Shida Boukhizou gaat met 12 wijkbewoners op zoek naar de rol van politiek in het dagelijks leven van mensen in Laak.

Laak - Elke week komt een aantal buurtbewoners samen in de buurtsalon voor de tango avond. Tot de dj op een dag met een geweldig idee komt… In 'Waarom moeilijk doen!' ontdekken mensen dat politiek veel meer onderdeel uitmaakt van hun leven dan dat ze denken. Waarom wachten totdat iemand van buitenaf dingen voor ons regelt? Waarom doen we het zelf niet? Problemen in de wijk lossen we niet op met deze voorstelling, maar we kunnen elkaar wel inspireren en motiveren om zelf een verandering op gang te brengen.


Gesprekken

Shida Boukhizou voerde gesprekken met 12 wijkbewoners over verschillende (politieke) onderwerpen. Wat maakt Laak uniek? Zijn het de mensen, de winkels of de organisaties die activiteiten organiseren? Hebben mensen wel genoeg te zeggen over hun eigen leefomgeving? Of heb je weinig contact met je buren? Alles kwam op tafel. Van donkere plekken in de wijk tot eenzaamheid. Er werden vele mooie en natuurlijk ook minder mooie verhalen gedeeld. Deze verhalen vormen de basis voor deze authentieke en rauwe voorstelling.

Stemmen

Volgens de makers is deze voorstelling 'Waarom Moeilijk Doen!' ivoor iedereen die nog inspiratie nodig heeft om dat gang op woensdag 21 maart naar het stemhokje te maken en een stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Het publiek wordt geïnspireerd om zelf het verschil te maken en zich actief in te zetten voor de verbetering eigen wijk en omgeving. Waarom moeilijk doen! is herkenbaar, authentiek en grappig, maar heeft ook een serieuze toon. Het voorprogramma wordt verzorgd in samenwerking met een klas van ROC Mondriaan. De leerlingen deden onderzoek naar de leefbaarheid en gevoelens in het stadsdeel Laak. Zij presenteren de resultaten hiervan in de vorm van een videoverslag.

Informatie

Informatie en tickets: http://www.laaktheater.nl/waarom-moeilijk-doen/
Start voorstelling: vrijdag en zaterdag om 19.00 uur (start voorprogramma 18.30 uur), zondag 15.00 uur
Kaartjes: €6 / €3,50 met Ooievaarspas

Meer berichten