Cor van der Geest:  "In je eigen stad lopen en door de straten die ik van mijn werk ken, is heel speciaal." (Foto: PR)
Cor van der Geest: "In je eigen stad lopen en door de straten die ik van mijn werk ken, is heel speciaal." (Foto: PR)

Cor van der Geest over CPC: Roeping als hardloper gemist

Tot zijn 42ste had hij een ongezonde leefstijl. Pas na het stoppen met roken ontdekte hij het hardlopen. Nu is Cor van der Geest (58) een van de snelste 50-plussers bij de CPC.

Den Haag - "Ik ben in 2003 begonnen met lopen. Daarvoor deed ik nooit aan sport en had ik een ongezonde leefstijl. Veel roken. Toen ik daarmee stopte, ging ik snoepen. Om op gewicht te blijven heb ik toen meegedaan aan de 10 kilometer op de CPC."
Daar ontbrandde bij de Haagse cv-installateur het hardloopvuur. Van der Geest sloot zich aan bij een hardloopgroep en liep een jaar later al de halve marathon. Inmiddels heeft hij 30 marathons (3 per jaar!) uitgelopen. "Je kan zeggen dat ik mijn roeping heb gemist. Na die eerste wedstrijd is het lopen tot een passie en een hobby uitgegroeid. Het ging ook steeds sneller. Mijn toptijd op de CPC is 1.30 uur. Daarmee ben ik een subtopper. Ik vraag me wel eens af wat mijn tijd zou zijn als ik op jongere leeftijd de CPC had gelopen. Dan had ik in de voorste linie gestaan."
Ondanks die scherpe tijd is Cor van der Geest niet de snelste senior. "Nee, er zijn er zelfs bij mijn club HAAG Atletiek die ouder en sneller zijn. Maar ik hoop dat ik sneller dan vorig jaar ben. Toen liep ik 1.32 uur, nu wil ik onder de anderhalf uur."

Voorbereiding

De Hagenaar ziet de CPC als een perfecte voorbereiding voor de Rotterdam Marathon. "Ik zie de CPC als een cadeautje omdat ik toch al in training ben. Maar sommigen beschouwen de CPC puur als een trainingswedstrijd. Dat vind ik raar. Als je meeloopt moet je de CPC zo goed mogelijk lopen. Anders heb je bij deze wedstrijd niets te zoeken."
De CPC is voor Cor van der Geest dan ook meer dan zomaar een wedstrijd. "In je eigen stad lopen en door de straten die ik van mijn werk ken, is heel speciaal. Bovendien loop ik graag in het groen en geel van HAAG Atletiek en dat is toch de vereniging die aan de basis van de CPC staat. Mooi als je die verhalen hoort dat ze ooit met 300 man begonnen en moet je nu eens zien hoeveel mensen er meelopen! Het is eigenlijk een groot feest met al die mensen die je naam roepen en je aanmoedigen. Ze zorgen ervoor dat het een geweldige dag wordt en dat wil je gewoon niet missen."

Meer berichten