Opa Frans wil door tot zijn 95ste. (Foto: Jos van Leeuwen)
Opa Frans wil door tot zijn 95ste. (Foto: Jos van Leeuwen)

Frans van Schendel is oudste slager van Nederland

Opa Frans ging 26 jaar geleden verplicht met pensioen. Hij was onder andere banketbakker en werkte in de bouw. "Maar niets doen is niets voor mij", aldus de oudste 'slagersknecht' van Nederland.

Den Haag - Op de grens van Rijswijk en Den Haag stapte de 'pensionado' bij horecaslagerij Haagland als klant naar binnen en hij is nooit meer weg gegaan. Gehaktballen draaien, saté prikken, biefstukken vacuüm trekken. Het maakt Frans allemaal niets uit. Kou deert hem niet. Gewoon een dikke trui aantrekken. Vroeg op? Geen probleem. Op zijn bakfiets bestellingen wegbrengen naar de strandtenten of de Haagse restaurants is er helaas niet meer bij.

Geluk

Het personeel en de klanten dragen opa Frans op handen. Natuurlijk wordt hij de komende dagen uitgebreid in het zonnetje gezet. Opa Frans zegt dankbaar tegen deze krant: "Je moet natuurlijk ook wel wat geluk hebben met je gezondheid. Ik weiger gewoon achter de geraniums te gaan zitten."

Applaus

Opa heeft dan ook een verrassing als we van hem een foto maken. "Ik wil door gaan tot mijn 95ste!" Een luid applaus klinkt op in de slagerij. Proficiat!

Willem Post beschrijft zaken in Den Haag waarop de Hagenaars volgens hem best trots mogen zijn!

Meer berichten