Volgens Willem Post is Le Cirque een gouden formule; vanuit het restaurant wandel je zo het theater in. Alle reden om op het succes te proosten. (Foto: Jos van Leeuwen)
Volgens Willem Post is Le Cirque een gouden formule; vanuit het restaurant wandel je zo het theater in. Alle reden om op het succes te proosten. (Foto: Jos van Leeuwen)

Na een heerlijk diner in Le Cirque intens genieten van de Lion King

Iedere avond zit het grote, warm ingerichte restaurant Le Cirque vol. De tafels staan gelukkig ruim van elkaar. Ik vind het maar niks wanneer je de vermicelli ziet bij de buren.

Door Willem Post

Den Haag - We beginnen met een heerlijke Argentijnse cava. We proosten op de vele bezoekers die, mede door de succesvolle musicals, het restaurant bezoeken. Het is een gouden formule; vanuit het restaurant wandel je zo het theater in waar de Lion King wordt opgevoerd. De nummer 1 musical in de wereld die ook vanavond weer zorgt voor een volle bak. Maar eerst gezellig een hapje eten. Le Cirque biedt een overzichtelijke kaart met gelukkig niet zoveel gerechten. Verstandig, want dan kun je laten zien waar je echt goed in bent. Welnu, we kiezen voor een salade met wilde garnalen. Een flinke portie op een ruim bord. Een heerlijke zachte saus, waar ik wat honing en Parmezaanse kaas in proef. Aan het hoofdgerecht kun je goed zien dat dit een laagdrempelig restaurant is dat het ook kinderen naar de zin wil maken. De diverse burgers worden geserveerd met huisgemaakte frites, een broodje en saladegarnering. Ik kies voor een tonijnburger. Die zijn elders nog wel eens taai, maar deze is precies goed medium gebakken. Mijn echtgenote twijfelt tussen sliptong of steak, maar laat zich verleiden tot het laatste. Een tevreden glimlach zie ik op haar gezicht en dan weet ik dat de keukenbrigade, onder leiding van topkok Vincent, een schot in de roos heeft afgevuurd. 'Voortreffelijk', hoor ik haar mompelen. Ik bewaar dat predicaat, en dan met reuze hoofdletters, voor het nagerecht: Bannoffeetaart met karamel en banaan. Ik ben meer van hartig, maar dit zoet is hemels. Prima Norton Witte wijn begeleidt dit menu. Ik was jaren 'sauvignon', maar in Le Cirque keer ik weer terug naar mijn 'oude' liefde chardonnay. Op eikenhout gerijpt. Een eerlijk, heerlijk wijntje. Onze avond kan niet meer stuk. Le Cirque is ongecompliceerd, biedt kwaliteit. Alle ingrediënten worden vers geleverd door Maison Van den Boer. Sympathieke prijzen ook. Voor 29.50 euro heb je al een theater menu. In gastvrij Le Cirque loopt het op rolletjes. Iets voor 20.00 uur kregen we een attent seintje dat de musical aanstonds zou beginnen. Onze tickets waren bij aankomst in het restaurant al gescand. Na een minuutje binnendoor wandelen zaten we al in de zaal voor de Lion King, in het unieke decor van het Afrikaanse dierenrijk. Ontroerend en betoverend. Le Cirque en het Circustheater zijn een sieraad voor onze stad. Met omringende parkeergarages en de tram stopt voor de deur. Je kunt uiteraard het restaurant ook bezoeken zonder naar een voorstelling te gaan. Zeven dagen per week. Ook voor de lunch.

Meer berichten