Ruud van Wijngaarden, zelf ooit gitarist in diverse bands, stopt nog steeds veel energie in de organisatie van het evenement.
Ruud van Wijngaarden, zelf ooit gitarist in diverse bands, stopt nog steeds veel energie in de organisatie van het evenement.

The Sound of the Sixties is nog steeds springlevend

Op 17 maart is er een nieuwe aflevering van het populaire muziekevenement The Sound of the Sixties. De organisatie is er opnieuw in geslaagd om diverse uitstekende bands binnen te halen.

Door Martin Reitsma

Den Haag - De organisator Ruud van Wijngaarden is een geboren en getogen Hagenees. De ontvangst in zijn woning is warm en hartelijk. Ruud neemt mij mee naar zijn muziekkamer. Er hangen kleurige posters van zijn evenement aan de muur, maar ook diverse bijzondere gitaren. Uit alles blijkt zijn passie voor muziek.
Wijngaarden speelde in de jaren zestig zelf in diverse populaire Haagse bands. "Ik speelde gitaar in bandjes zoals 'The Dutch Skifflers', 'The Rythm Shakers' en 'Rudy Vins & The Thunderbeats'. Het waren de hoogtijdagen van de Indorock met de Tielman Brothers en de Crazy Rockers die optraden in het Palais de Dance in Scheveningen. De Merseybeat kwam op, en vervolgens The Beatles. Zijn evenement, dat hij samen met John Boekhout organiseert, bestaat al sinds september 1981. Tijdens die eerste editie maakten befaamde Haagse bands als Renée & The Alligators en The Crazy Rockers hun opwachting. In de jaren daarna volgden vele hoogtepunten.
Bijna 37 jaar en 150 afleveringen verder is Ruud nog steeds 'still going strong' en kijkt hij vooruit naar 17 maart. "Onze hoofdact is de band The Animals uit Engeland. We gaan sterke uitvoeringen horen van 'House of the rising sun', Bring it on home to me', 'We gotta get out of this place', 'Don't let me be misunderstood', 'It's my life' en vele andere hits."
"Voorts hebben we The Black Albino's. Deze Haagse band bestaat al sinds 1961 en wordt nog altijd voor vele poppodia gevraagd. Ze treden al een aantal jaren op tijdens The Boulevard of Golden Music in Kijkduin. Iedere keer staat het Deltaplein bomvol en is het enthousiasme van het publiek groot. Het is heerlijke muziek uit de tijd van de Puch, de hoela hoep, je eerste afspraakje en de eerste kus. Onze derde act deze avond is Laurel Canyon Tribute Band. Deze band speelt de Westcoastsound. Met in hun midden niemand minder dan meestergitarist Ferry Lever.
Het evenement vindt plaats op zaterdag 17 maart bij Dekker Zoetermeer, aan de Scheglaan 12. De zaal is open vanaf 19.45. De aanvang van de optredens is om 20.15 uur. Kaarten à 20 euro zijn te bestellen via: www.soundofthe60s.nl.

Meer berichten