Foto: Marco Kortleve

Nieuw boek Haagse kinderboekenschrijfster Lizette de Koning

De Haagse kinderboekenschrijfster Lizette de Koning zit niet stil. Precies een jaar na Job en Keetje, een vrolijk voorleesboek, verschijnt op 14 maart het tweede deel in deze serie: Job en Keetje, Dierenvriendjes (uitgeverij Ploegsma). Ook in dit boek maken de twee buurkinderen van alles mee: ze geven zwemles aan een krab, laten Keetjes vis uit, helpen een eend aan een kleintje en leren hun huisvlieg de bal terug te brengen.

Lizette de Koning: “Het was ontzettend leuk om deze vijftig verhalen te schrijven. Job en Keetje zijn in dit boek een jaar ouder, waardoor ik er net andere grapjes en woordspelingen in kwijt kon. En de verhalen zijn weer lekker kort, zodat je er ’s avonds voor het slapen gaan best twee van kunt voorlezen.”

Job en Keetje lijken vlakbij het strand te wonen. In Den Haag misschien?

De Koning: “Dat klopt! Job en Keetje wonen in een typisch Haagse portiekwoning, net als ikzelf. Ze lijken eigenlijk wel een beetje op mijn eigen kleuters. Al hebben die gelukkig nog nooit natte wc-rollen in de droger gestopt.”

Nieuwsgierig geworden? Op 14 maart is Lizette de Koning om 14.00 uur in Paagman op de Fred, om voor te lezen en liedjes te zingen. Alle kleuters zijn van harte welkom! Graag even aanmelden op www.paagman.nl.

Meer berichten