Racerunner Noud Kradolfer tijdens een andere wedstrijd. (Foto: Stiefpaparazzi)
Racerunner Noud Kradolfer tijdens een andere wedstrijd. (Foto: Stiefpaparazzi)

Mini CPC Loop voor racerunnertjes

In het kader van de 44e editie van de NN CPC loop, het Haagse hardloop- en familie-evenement dat jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers trekt, wordt op zaterdag 10 maart een mini-CPC georganiseerd voor racerunnertjes. Wethouders Rabin Baldewsingh en Karsten Klein wierpen zich de afgelopen weken in de strijd om ook kinderen met een handicap mee te kunnen laten doen aan de populaire NN CPC. Na intensief overleg werd een tussenoplossing gevonden en zal volgend jaar door de evenementdirectie en belanghebbenden gezocht worden naar een oplossing op de dag van het evenement zelf. 

Den Haag - De racerunnertjes van Haag Atletiek doen op zaterdag 10 maart om 12:15 uur hun eigen mini-CPC. Ook andere racerunnertjes mogen aansluiten tot een maximum van twintig. Op de baan van Haag Atletiek leggen zij een afstand af van 100 meter, met een echte tijdklok erbij. Na afloop krijgt iedere deelnemer ook een échte CPC-medaille. "Dit is nu het maximaal haalbare", zegt Hans Willink, voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. "We zijn hier blij mee en ook niet. Deze groep kinderen doet door het hele land mee, met allerlei wedstrijden en stratenlopen, en in hun eigen stad worden ze geweigerd. Wij hebben ons wekenlang hard gemaakt voor deze kwestie. Dankzij de bemiddeling van de wethouders Rabin Baldewsingh en Karsten Klein zijn we tot deze oplossing gekomen. Daaraan hangt wel dat belofte dat wij en andere betrokkenen snel na de CPC met de organisatie rond de tafel gaan zitten, om het voor volgend jaar in te passen."

Meedoen op Texel geen probleem
Ook Froukje van den Berg, moeder van de racerunnende Noud, is blij met deze oplossing. "Noud is er zelf niet bij, omdat hij nu meedoet met een stratenloop op Texel, maar dit is een leuk alternatief. Toen de 'nee' te lang aanhield, wilde Noud toch ergens anders meedoen en koos hij voor Texel, omdat hij daar dan de eerste racerunner ooit is. Meedoen is daar overigens totaal geen probleem."

Voor wie de groep gehandicapte atleetjes wil aanmoedigen: de warming up zaterdag begint om 12.00 uur en het startschot klinkt om 12.15 uur. De plaats van handelen is bij Haag Atletiek, Laan van Poot 353-A (kruising Oude Buizerdlaan), Den Haag.

Meer berichten