Wereldband. (Foto: Jaap Reedijk)
Wereldband. (Foto: Jaap Reedijk)

Wëreldband brengt ode aan de 'bijna vergeten' muzikale komiek

De Wëreldbänd speelt dit voorjaar de reprise tour van hun succesvolle voorstelling SLÄPSTICK. Op maandag 19 en dinsdag 20 maart staan de mannen in de Koninklijke Schouwburg.

Den Haag - Met SLÄPSTICK brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot Spike Jones en van de Marx Brothers tot Mini & Maxi. De Wëreldbänd gaat in deze voorstelling terug naar hoogtijdagen van de bijna vergeten theatervorm van de muzikale variété, en brengt een ode aan de muzikale komiek. Geïnspireerd door hun zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd haar eigen muzikale variété en geeft hiermee een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy.
Slapstick connaisseur André van Duin omschreef deze show als 'overweldigend en briljant' en volgens cabaretier Youp van 't Hek is 'dit theater zoals theater hoort te zijn'.

Het succes van SLÄPSTICK is ook in het buitenland doorgedrongen. Volgend seizoen speelt de band de voorstelling in Engeland, Denemarken, Duitsland, België en Italië. In het seizoen erna zullen ook bestemmingen buiten Europa volgen. Hiermee schaart de Wëreldbänd zich in het selecte gezelschap van Nederlandse acts die ook in het buitenland brede erkenning oogsten.

De internationale interesse in de multi getalenteerde mannen is te danken aan hun optreden op The Fringe, zoals het theaterfestival in Edinburgh ook wel genoemd wordt. Afgelopen augustus sleepte de Wëreldbänd daar de prestigieuze Spirit of the Fringe-award in de wacht. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de groep de talk of the town: vier- en vijfsterren recensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien.

Ook in Nederland werd SLÄPSTICK bij de première begin 2017 met gejuich ontvangen. In publieksreacties en recensies worden het vakmanschap van de groep, de universele humor en de scherpe regie geroemd. Wat overheerst, is de opwinding over een opnieuw uitgevonden genre: de muzikale slapstick. Heimwee naar de tijd van Laurel & Hardy, Charlie Chaplin en the Marx Brothers, en verbazing over de vernieuwingsdrang van de Nederlanders strijden om voorrang.

Extra bijzonder dus dat het Haagse publiek in maart nog de kans krijgt om in eigen stad deze voorstelling te gaan bekijken.

Aanvang om 20.15 uur.

Meer berichten