Haagse Markt is beste van Nederland

Voor de 26e keer is dit jaar de verkiezing 'Beste Markt van Nederland' gehouden. De Haagse Markt kwam in de categorie Grote Markten (markten met 50 of meer kooplieden) als winnaar uit de bus! Een prachtig cadeau voor deze populaire markt, die dit jaar ook nog eens haar 80ste verjaardag viert.

Den Haag - In 2017 was de Haagse Markt ook in de race voor de titel, maar verloor toen van Dordrecht. "Vorig jaren waren er een aantal verbeterpunten, die zijn goed opgepakt. De verstandhouding met de gemeente is heel erg verbeterd en er wordt onderling veel meer samengewerkt. Samen staan ze sterker", aldus jurylid Martie Bleker.

Markten gaan met hun tijd mee
Steeds meer markten zijn zich ervan bewust dat in deze tijden van internet en grote winkelcentra het niet meer vanzelfsprekend is dat de consument de markt bezoekt. Deze bewustwording heeft geleid tot een nieuwe, pro-actieve marktbenadering en dat heeft weer geleid tot totale vernieuwing van de markten in Nederland. Wie de markt tegenwoordig bezoekt komt niet alleen meer voor de boodschappen, maar ook voor de gezelligheid, leuke en verrassende win-acties en vooral de verse producten. De marktondernemers hebben zich in korte tijd geprofessionaliseerd. Om deze ontwikkeling aan te moedigen is de verkiezing Beste Markt van Nederland in het leven geroepen.

Meer berichten