Lynn hoopt dat haar zoon Rune over 1,5 week naar huis mag. Grote zus Veere heeft haar broertje bijna nog niet mogen zien in verband met infectiegevaar. Lynn: "Eerst was ze boos op de baby, maar toen ze hem zág, wilde ze mama wel delen. (Foto: Rob Turk, foto-workhop.nl
Lynn hoopt dat haar zoon Rune over 1,5 week naar huis mag. Grote zus Veere heeft haar broertje bijna nog niet mogen zien in verband met infectiegevaar. Lynn: "Eerst was ze boos op de baby, maar toen ze hem zág, wilde ze mama wel delen. (Foto: Rob Turk, foto-workhop.nl

Veere loopt voor haar broertje Rune

Veere Bosch (4) loopt op zaterdag 6 mei de Aramco Beach Run voor haar broertje Rune. Hij werd met 28 weken en 5 dagen geboren en heeft al heel wat weken op de afdeling Neonatologie in het Juliana Kinderziekenhuis gelegen. Ook Veeres eigen leven begon zoals die van Rune.

Den Haag - De Aramco Beach Run haalt geld op voor het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Dit jaar gaat het geld naar de afdeling Neonatologie, de afdeling voor zieke of te vroeg geboren baby's. Het geld zal besteed worden aan de aanschaf van buidelstoelen, materialen om het de baby's zo comfortabel mogelijk te maken en ook zullen verschillende verpleegkundigen worden opgeleid tot draagdoekconsulenten.
De 40-jarige Lynn Ruisendaal-Bosch heeft met haar kinderen al heel wat tijd in het JKZ doorgebracht. "Onze dochter Veere is met 28 weken en 4 dagen geboren in het LUMC in Leiden. Ze kwam zo vroeg ter wereld omdat ik aan het HELLP-syndroom (zwangerschapsvergiftiging) leed als gevolg van een nierziekte. Gelukkig bleek Veere een wonderprematuur, zoals de artsen zeiden. Met 30 weken mocht ze al naar het JKZ", vertelt Lynn vertederd. "Ook in het JKZ ontwikkelde Veere zich boven verwachting. Met 36 weken mocht ze al met sondevoeding naar huis."
Omdat het bij Veere zo goed was gegaan, durfden Lynn en haar man Siebe nog een zwangerschap aan. Ook dit keer moest het kindje met 28 weken worden gehaald. "Onze zoon Rune kwam terecht op de NICU, de neonatale IC-unit van het LUMC. Bij Rune traden er veel meer problemen op dan bij Veere. Uiteindelijk kreeg hij zelfs een longbloeding. Rune was heel erg ziek en we hebben 4 dagen in spanning gezeten of hij het zou overleven. Gelukkig knapte hij toen opeens hard op. Met 33 weken mocht hij verhuizen naar de post-IC-unit van het JKZ."
Lynn heeft in het JKZ veel met Veere en Rune gebuideld. Daarbij wordt de baby, met alleen een luier aan, op de blote borst van vader of moeder gelegd. "Je ziet op de monitor dat je baby meteen veel rustiger wordt. Het is ook goed voor de binding. Daarbij is het heel fijn als je in een lekkere stoel ligt. Je kunt tenslotte niet veel bewegen met zo'n kleintje dat vastzit aan allerlei apparatuur."

Lynn hoopt dat haar zoon Rune over 1,5 week naar huis mag. Grote zus Veere heeft haar broertje bijna nog niet mogen zien in verband met infectiegevaar. Lynn: "Eerst was ze boos op de baby, maar toen ze hem zág, wilde ze mama wel delen." Veere gaat nu voor haar broertje en alle te vroeg geboren baby's, die hun eerste weken doorbrengen in het JKZ, de 1 kilometer van de Aramco Beach Run lopen. Ook meelopen? Kijk op www.aramcobeachrun.nl

Meer berichten