Bewoners Hoge Veld knuffelen met Jekkers

Hond Jekkers veroverde onlangs binnen no time de harten van de bewoners van woonzorgcentrum Hoge Veld. Hoe? Gewoon door zichzelf te zijn. "Als de dieren er zijn, leven de mensen gelijk op", vertelt Fons Langemeijer, oprichter van Stichting Knuffeldier.

Den Haag - Het is niet voor niets dat de vrijwilligers van stichting Knuffeldier regelmatig langskomen in Woonzorgcentrum Hoge Veld in Wateringse Veld. De aanwezigheid van dieren heeft namelijk vrijwel direct effect op het gedrag van de mensen, weet Roxanne Hazenburg, woonzorgbegeleider in Hoge Veld. Ze vertelt: "Er is één mevrouw die erg in zichzelf is gekeerd en vaak wat heen en weer loopt op de afdeling. Toen zij Jekkers zag, maakte ze gelijk contact met de hond en begon tegen hem te praten, over hoe leuk en lief hij is. Ze zei nog tegen zijn baasje: 'Anders mag je hem ook wel hier laten hoor!'." Maar zij was niet de enige die genoot van de aanwezigheid van de viervoeter, Hazenburg: "Tijdens het bezoek van hond Jekkers zag ik bij alle bewoners een grote lach op hun gezicht."

In Hoge Veld weten ze door het terugkerend bezoek van stichting Knuffeldier inmiddels: de aanwezigheid van de hond bevordert ook het contact tussen de bewoners onderling. Bewoners beginnen met elkaar te praten over hun eigen huisdier van vroeger en over andere dingen.

Stichting Knuffeldier is actief in de regio Den Haag/Zoetermeer vertelt Fons Langemeijer: "Onze vrijwilligers gaan met honden, katten en vogels regelmatig op bezoek bij de bewoners van woonzorgcentra en verpleegtehuizen. Op deze manier geven we afleiding en maken we mensen blij." De stichting is een non-profit stichting en volledig afhankelijk van giften, donaties en sponsoren.

Meer berichten