Door het werk van haar vader belandde Natalia González Tejero  enkele jaren geleden in Den Haag. (Foto: Jos van Leeuwen)
Door het werk van haar vader belandde Natalia González Tejero enkele jaren geleden in Den Haag. (Foto: Jos van Leeuwen)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (83): 'De boulevard van Scheveningen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Natalia González Tejero, uit Sevilla, Spanje.

Den Haag – Enkele jaren geleden reisde ze met haar ouders mee naar ons land. Haar vader had hier een baan gevonden. Zoals de meeste mensen in Spanje sprak ze alleen maar Spaans en geen enkele buitenlandse taal. "Engels heb ik hier geleerd op de International School of The Hague (ISH)", zegt ze. "Het Nederlands beheers ik basaal. Dat was naar mijn gevoel veel moeilijker om op te pakken omdat iedereen op school vooral Engels sprak, zelfs de Nederlandse kinderen." Natalia vertelt over, wat zij ziet, als het merkwaardigste woord in onze taal. "Dat is toch wel het woordje gezellig", vertelt ze lachend. "Ik kan de zuivere betekenis ervan niet terug vinden in het Engels of in het Spaans. Als ik het zelf gebruik is het helaas bijna altijd in de verkeerde context."

Vlak na haar schooltijd ging er voor Natalia een andere wereld open. "Toen realiseerde ik me pas dat ik hier in Den Haag al die tijd in een soort bubbel had geleefd. Heel beschermd, van huis naar school en terug. Ik ging vooral om met kinderen van ouders die onder meer voor grote internationale instellingen werkten. Het was voor mij sowieso bijzonder om te ontdekken dat in deze stad ook mensen wonen wiens ouders bijvoorbeeld zijn geboren in Turkije, Marokko, Polen of Suriname. Een mediterraans of tropisch winkeltje kende ik überhaupt niet", vertelt ze.

Als het gaat over de eerste indruk van onze stad denkt Natalia vooral terug aan Scheveningen, de plek waar ze aanvankelijk heeft gewoond. "Vroeg in de ochtend als de winkels daar open gingen, stonden buurtgenoten even stil om een praatje te maken. Dat gemoedelijke sociale contact vond ik altijd fijn om te zien", zegt ze. Niet verwonderlijk is dat haar favoriete plek zich ook in Scheveningen bevindt. "Bijna aan het eind van de boulevard is er een heuvel met wat bankjes die uitkijken op de zee. Een fijne plek waar ik tot rust kom", zegt Natalia.

Iets wil ze tenslotte nog even kwijt, een positieve ervaring die ze in haar hartje draagt. "Noah is een jongen die ik hier heb ontmoet. Hij is de liefde van mijn leven. Op moeilijke momenten heeft hij me samen met zijn ouders veel geholpen. Mocht ik ooit terug gaan dan neem ik hem beslist met me mee."

Tegenbezoek?

"Voor de echte geschiedenis en tradities van Sevilla kunnen Hagenaars reizen naar El Alcazar. Dat is een ommuurde binnenplaats met bos, kastelen, tuinen, monumenten en mozaïeken", zegt Natalia.

Meer berichten