Reinder Nummerdor (links) en wethouder Rabin Baldewsingh lanceren de aftelklok. (Foto: Jos van Leeuwen)
Reinder Nummerdor (links) en wethouder Rabin Baldewsingh lanceren de aftelklok. (Foto: Jos van Leeuwen)

Aftellen naar Volley2018 : 'Dit wordt echt gaaf om naar te kijken'

Het aftellen is begonnen. Nog minder dan 100 dagen voordat het grootste volleybalevenement ooit in Nederland wordt gehouden. En Den Haag zal daarin een prominente rol spelen.

Den Haag - Reinder Nummerdor weet wat het is om in de nabijheid van de Hofvijver te vertoeven. De ex-topsporter die aan vijf Olympische Spelen meedeed, komt weliswaar uit de buurt van Zwolle, maar drie jaar geleden stond hij letterlijk op de Hofvijver. Namelijk in de finale van het wereldkampioenschap beachvolleybal, die in een provisorisch stadion op het water werd gehouden. Nummerdor verloor met zijn partner Christiaan Varenhorst toen van een Braziliaans duo.
Afgelopen vrijdag was hij er terug. Maar dit keer als toernooidirecteur van drie volleybalkampioenschappen die onder de naam Volley2018 tegelijk in Nederland worden gehouden. Met de finales in één weekend in Den Haag. Niet meer op de Hofvijver maar in de Sportcampus Zuiderpark.

Onthulling

Nummerdor onthulde met wethouder Baldewsingh een aftelklok op de hoek van de Plaats en het Toernooiveld. Op die klok kunnen argeloze voorbijgangers zien hoe lang het nog duurt voordat de toernooien beginnen.

Nederland is gastheer van het EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal en het EK onder 20 jaar (mannen) in het indoorvolleybal. Vanaf 13 juli is tien dagen lang topvolleybal te zien in steden als Rotterdam, Utrecht en Apeldoorn. En op plekken als de kade naast de SS Rotterdam, de Utrechtse Neude en zelfs theaters. En in het slotweekend zijn de finales van alle drie de disciplines in de Sportcampus. Voor het beachvolleybal wordt buiten zelfs een stadion voor 3000 toeschouwers gebouwd. "Op welk getal die klok moet staan, voordat we er helemaal klaar voor zijn?", zegt Nummerdor. "We zijn er nu al klaar voor, al moeten we de boel nog wel even gaan opbouwen."

Nummerdor verwacht dat de belangstelling groter wordt dan drie jaar geleden. "Natuurlijk omdat er meer wedstrijden zijn, maar ook omdat het toptoernooien zijn. Bovendien maken, zeker in het beachvolleybal, de Nederlandse deelnemers grote kans om voor de titel te spelen. Dat en een beetje mooi weer kunnen ervoor zorgen dat het een geweldig toernooi wordt. Dit wordt echt gaaf om naar te kijken."
Dat is voor later, want voorlopig is het aftellen. Allereerst naar 1 juni als de loting in Utrecht plaatsvindt. Pas dan is duidelijk welke teams in welke stad spelen. En dus ook welke ploegen er in de poulewedstrijden in Den Haag staan. En vervolgens is het opnieuw aftellen naar 13 juli als het evenement begint.

Meer berichten
Shopbox