Chris van de Veerdonk behoort volgens zijn trainer tot de allerbesten.
Chris van de Veerdonk behoort volgens zijn trainer tot de allerbesten.

EK-zilver voor Ypenburger Chris van de Veerdonk

Chris van de Veerdonk heeft vrijdag op het onderdeel sparring voor junioren onder de 68 kilo op het Europees Kampioenschap Taekwondo in Slovenië zilver gewonnen. De zestienjarige Ypenburger, die traint bij Taekwon-Do Academy Graziella Idili, sleepte daarmee de eerste medaille in 10 jaar bij de junioren heren voor Nederland binnen.

Den Haag - Hij versloeg achtereenvolgens Italië, Finland, Rusland en Ierland. In de finale was een andere Ier net te sterk. "Het is altijd balen, want je traint hard en dan kom je hier maar voor één ding",  aldus Chris.

Stijgende lijn

Hoewel Chris liever het goud had gepakt, weet de jonge sporter dat hij waardig heeft verloren. "Het is natuurlijk even balen. Maar uiteindelijk begin je steeds meer te beseffen dat iedereen op dit niveau goed is." Vorig jaar pakte Chris tijdens het EK in Bulgarije het brons op een ander onderdeel. Hij gaat uit van een stijgende lijn. "Ik ben ook zeker van plan om nog door te gaan en nóg harder te gaan trainen. Ik doe het nog steeds omdat ik het leuk vind. Daarom blijf ik ook groeien."

Succesformule

Toch is liefde voor de sport niet zijn enige geheime wapen. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij de club waar ik train." Niet alleen de sfeer, maar ook de vriendschappen die hij heeft gesloten bij zijn club in Delft zijn onderdeel van Chris' succesformule. "Iedereen daar is leuk. Ik kan goed met de anderen trainen en zij met mij. Als je het dan ook nog met z'n allen naar je zin hebt, dan ga je alleen maar meer genieten. Dan ga je dus ook beter presteren", aldus de taekwondo-kampioen.

Top

Trainer Graziella Idili is ervan overtuigd dat er nog veel meer in zit: "Chris is gewoon echt een van de allerbesten. Nu heeft hij de bevestiging met deze plak dat hij bij de top hoort. Ik wist allang dat hij het in zich heeft; zijn talent gecombineerd met de ultieme winnaarsmentaliteit maken dat hij iedereen kan verslaan. Dat doet hij ook nog eens met oogstrelend mooi Taekwon-Do, het is werkelijk een lust voor het oog. Ik denk dat er nog veel internationale medailles volgen."
 

Meer berichten