Patchanee Lueamklang (bijnaam Sar) maakt graag foto's om naar haar vrienden te sturen (Foto: Jos van Leeuwen)
Patchanee Lueamklang (bijnaam Sar) maakt graag foto's om naar haar vrienden te sturen (Foto: Jos van Leeuwen)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (84): 'Met verjaardag naar het Mauritshuis'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Patchanee Lueamklang (bijnaam Sar), uit Prachuap Kiri Khan, Thailand.

Den Haag – Nog niet eens 2 jaar in Nederland en nu al een eigen bedrijf. Met Ob Oon Welness (www.oboonwellness.nl) is ze een paar maanden geleden begonnen aan de Loosduinseweg en brengt ze haar droom in vervulling om iets te doen met traditionele Thaise massage. "Het is vooral een vorm van massagetherapie voor rug, schouders en nek", zegt ze. "Ook doe ik aan sportmassage en Aroma therapie. Gezichtsbehandeling, pedicure en manicure is ook mogelijk." Sar wil nog iets benadrukken. "Sommige mensen denken dat Thaise massage iets met erotiek te maken heeft, maar dat is absoluut niet zo. De meeste van mijn klanten zijn overigens vrouwen. Mensen die hun gezondheid willen bevorderen door middel van een goede massagetherapie zijn altijd welkom."

Sar neemt ons even terug in haar herinnering naar haar eerste bezoek aan onze stad. "Ik was verbaasd over de veelal moderne gebouwen", zegt ze. "Ik had geen idee want toen ik in Thailand woonde, had ik alleen beelden van Amsterdam gezien en daarop zag ik vooral oude gebouwen. Ook was ik verbaasd over de internationale sfeer. Zoveel mensen uit zoveel verschillende landen en culturen die hier samen wonen is gewoon prachtig."

Sar vertelt ook graag over haar favoriete plek in onze stad. "Met mijn verjaardag heeft een vriendin me meegenomen naar het Mauritshuis. Er hangen daar zoveel schilderijen van lang geleden. Echt heel erg mooi." Soms fietst ze door onze stad en maakt ze foto's in een park of bij een mooi gebouw. "Ik wil aan mijn vrienden in Thailand laten zien hoe mijn leven hier is want ik ben best wel trots op wat ik tot nu toe heb bereikt", zegt ze. Communiceren doet ze vooral in het Engels, want aan het Nederlands moet ze nog erg wennen. "Die grr, grr keelklanken vind ik een beetje 'funny', giechelt ze. "Het lijkt dan net alsof er iets mis is. Even later vertelt ze wat ze het leukste woord vindt in onze taal en ze giechelt nog harder: "Lekker!"

Tegenbezoek?

"Reis naar de Phraya Nakhon Cave. Dat is een tempel, die ietwat verscholen is in een grot. Het is een geluksplek waar ik alleen met echte vrienden naar toe ga", vertelt Sar. Aan dat gevoel van geluk draagt ongetwijfeld bij dat in 1890 daar vlakbij een paviljoen is gebouwd ter ere van het bezoek van de Thaise koning Rama V, een vorst die door vele Thais wordt gezien als één van de beste die ze ooit hebben gehad.

Meer berichten