Jasleen Singh, winnares Miss India Holland 2018, brengt elk jaar met haar familie een bezoek aan Scheveningen. (Foto: Jos van Leeuwen).
Jasleen Singh, winnares Miss India Holland 2018, brengt elk jaar met haar familie een bezoek aan Scheveningen. (Foto: Jos van Leeuwen).
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (85): 'Fotoreportage in de Japanse tuin'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Miss India Holland 2018, Jasleen Singh, uit Amsterdam.

Den Haag – Meedoen aan Miss India Holland 2018 was voor Jasleen eigenlijk een uitdaging, iets waarvan ze niet precies wist wat het zou worden. "Toen ik er uiteindelijk aan begon was het gevoel over de medewerkers en de andere kandidaten meteen prettig", zegt ze. Wekenlang is ze, samen met de andere dames, in theater De Vaillant getraind om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de finaleavond.

Wat heeft deelnemen voor haar gedaan? "Ik ben er sterker door geworden omdat ik meer heb geleerd dan ik überhaupt had kunnen bedenken. Deze ervaring gun ik iedereen", zegt ze. Even later vertelt ze wat haar het meest bij zal blijven. "De vriendschappen voor het leven. Dat meen ik echt!", zegt ze. "Ook heel mooi vond ik het presenteren. Dan sta je op het podium in een galajurk en daarna in Indiase kleding."

Jasleen is 20 jaar en studeert Kunst en Economie in Utrecht. Haar ouders komen uit Punjab, een deelstaat in het Noorden van India. Het is met haar familie dat ze voor het eerst naar onze stad reisde en een herinnering deelt over een bezoek aan Scheveningen. "Het was zomer en ik moet toen ongeveer 8 jaar oud zijn geweest. Sindsdien reis ik elk jaar met familie naar die badplaats", geeft ze aan. "Ik krijg daar altijd een soort vakantiegevoel. Wellicht komt het ook omdat dan verwanten uit Amerika overkomen en met ons meegaan. Ergens bij de Pier zijn er overigens vaak papegaaien, speciaal voor toeristen. Ik mocht dan meestal eentje op mijn arm houden."

Over Den Haag is Jasleen niet echt uitgepraat. "Met de Miss India verkiezing begonnen we met fotoreportages in het centrum. Ik was toen onder de indruk van de sfeer en de mooie gebouwen", zegt ze. Volgende week reist ze naar het pronkstuk van landgoed Clingendael: De Japanse Tuin. "Ik heb daar een fotoshoot", zegt ze. "Dat vind ik erg leuk want ik hou heel erg van tuinen."

Tegenbezoek?

"Reis naar de Amsterdam Tower", zegt Jasleen. Het is een bijna honderd meter hoge toren aan de IJ-oever in Noord. "Helemaal boven vind je een echte schommel waarop je makkelijk kan wiegelen, als je het durft, en uitzicht over heel Amsterdam hebt. Echt mooi en indrukwekkend, ook als je niet op de schommel wil en alleen van het uitzicht wil genieten. Beneden heb je trouwens The Butcher Social Club waar je een drankje kan doen."

Meer berichten