Ryan Haripersad heeft als passie entertainment en reist graag naar onze stad voor Indiase kleding op de Paul Krugerlaan (foto: Jos van Leeuwen)
Ryan Haripersad heeft als passie entertainment en reist graag naar onze stad voor Indiase kleding op de Paul Krugerlaan (foto: Jos van Leeuwen)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (86): 'Indiase mode aan de Paul Krugerlaan'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Ryan Haripersad uit Rotterdam.

Den Haag – Zijn eerste bezoek aan onze stad kan hij zich nog goed herinneren. "Ik was een jongetje van 8 jaar toen ik met mijn grootvader naar de Haagse markt reisde", vertelt hij. "Toevallig had ik die dag witte schoenen aan. Opa kocht kersen en elke keer als ik van eentje het vruchtvlees had opgegeten, schopte ik de pit weg. Dat had ik dus niet moeten doen want, zonder dat ik het door had, werden mijn witte schoenen rood." Maar er was nog iets waar Ryan toen niet goed op was voorbereid. "Ik had nog nooit zoveel Hindoestaanse-Surinamers bij elkaar gezien", zegt hij lachend. "In Rotterdam ben ik opgegroeid in Spangen, een wijk met Afro-Surinamers, Turken, Marokkanen en af en toe een Hindoestaan, dus ik moest even wennen."

Van beroep is Ryan Eventmanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), maar zijn passie ligt bij de entertainmentindustrie. "Mooi dat ik dit nu een beetje kan combineren", zegt hij. Wellicht kent u Ryan ook als columnist van de glossy Hindulife of als reporter van Hindustani TV. Misschien heeft u hem gezien als presentator van één van de vele miss– en misterverkiezingen. Ook kunt u hem gezien hebben op het podium als presentator van het Milan-festival in het Zuiderpark. "Daar ben ik overigens gespot door RTL/Endemol en heb ik een contract getekend om RTL viert de Zomer te presenteren", vertelt Ryan. Hij is soms ook nog model en figureert dan op de catwalk.

Waar komt zijn passie voor entertainment toch vandaan? Wellicht ligt het antwoord in een levendige herinnering over een zaak die niet meer bestaat: Sunils Record Shop aan de Hobbemastraat. "Daar reisden mijn familie en ik speciaal naar toe voor mooie films en songs uit Bollywood", vertelt Ryan. "Ik herinner me nog een langspeelplaat (LP) uit die periode. Dat was Yaarana van Amitabh Bachchan. Het bijzondere aan die uitvoering was de hoes. Je kon hem uitklappen en dan zag je een mooie foto van Amitabh, volledig in het wit gekleed en met een gitaar." Tegenwoordig reist Ryan graag naar onze stad voor modezaken met de beste Indiase kleding. "Die vind je vooral aan de Paul Krugerlaan", zegt hij. "Bijvoorbeeld Ghohar Fashion."

Tegenbezoek?

"Reis naar de Euromast", zegt Ryan. "Vanaf 180 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over Rotterdam. Helemaal aan de top heb je een restaurant en een lift, die onder begeleiding van een gids, in 14 minuten, een rondje draait."

Meer berichten