Steffie van der Peet wordt ondersteund door haar universiteit. Foto: PR
Steffie van der Peet wordt ondersteund door haar universiteit. Foto: PR

Wielrenster Steffie van der Peet krijgt sportbeurs

De Haagse wielrenster Steffie van Peet heeft van de Wageningen University, waar ze biologie studeert, een sportbeurs gekregen. De beurs, een bedrag van 1.500 euro, is bedoeld als bijdrage in de kosten voor materiaal en deelname aan toernooien en maakt het gemakkelijker om haar studie te combineren met topsport.

den haag - Steffie van der Peet (18) hoort bij de top van het baanwielrennen bij de Nederlandse junioren. Op het wereldkampioenschap in 2017 werd ze 2e op het onderdeel keirin. Ze maakt dit jaar de overstap van de junioren naar de beloften. Het is haar ambitie om in 2018 bij de beloften ook de stap te maken van de talentengroep naar de topsportgroep. De beurs wil zij onder andere gebruiken voor het financieren van de eigen bijdrage voor het meedoen aan internationale wedstrijden waardoor ze meer ervaring kan opdoen. De komende twee tot drie jaar wil zij zich graag ontwikkelen tot wereldniveau bij de vrouwen. De beurs is een steuntje in de rug om deze droom te verwezenlijken.
Talentvolle sporters die studeren aan Wageningen University en die net niet op de steun van NOC*NSF kunnen rekenen, kunnen aanspraak maken op een bijdrage uit het Fonds Niels Smith. Het fonds steunt maximaal twee studenten per jaar.
Sinds de oprichting van het fonds hebben twaalf student-topsporters steun ontvangen.

Meer berichten