Carolien Brederije, Eveline Steenbergen en burgemeester Pauline Krikke. Foto: COOS! Communicatie & Online Media.
Carolien Brederije, Eveline Steenbergen en burgemeester Pauline Krikke. Foto: COOS! Communicatie & Online Media.

Haagse topvrouwen laten zich opsluiten voor goede doel

Burgemeester Pauline Krikke maandag het symbolische startschot van de Lock Me Up-actie van Free A Girl gegeven. Dat deed ze, door in WTC The Hague twee Haagse topvrouwen 'op te sluiten'. Eveline Steenbergen, Managing Director van World Trade Center The Hague en Carolien Brederije van Valegis Advocaten, waren de eersten die de kooien van een bij twee meter betraden.

den haag - De deelnemers laten zich twaalf uur lang opsluiten om aandacht vragen voor de Week tegen Kinderprostitutie en sponsorgeld op te halen voor de Free A Girl. De stichting zet zich in om meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Deze week zullen in totaal 21 deelnemers zich laten opsluiten in kooien in de lobby van WTC The Hague en restaurant Gusto op het Plein. Voor meer informatie: https://www.lockmeup.nl/locaties/wtc-the-hague.

Burgemeester Pauline Krikke: "Ik heb groot respect voor de dames die ik zojuist heb mogen opsluiten. De grootte van de hokjes is enorm confronterend: dit is immers hoe naar schatting 1,2 miljoen meisjes in India leven. Wereldwijd zijn dat er nog veel meer, want kinderprostitutie vindt ook op grote schaal plaats in landen als Thailand en Brazilië. En dan hebben we het nog niet eens over de erbarmelijke omstandigheden, waarin deze kinderen verkeren. Dankzij Stichting Free A Girl zijn al ruim 4000 meisjes uit de gedwongen prostitutie gehaald. Als internationale stad van Vrede en Recht sluiten wij ons graag aan bij deze actie. Ieder kind heeft tenslotte recht op veiligheid en het maken van eigen keuzes, waar ook ter wereld."

Actie

De Haagse regioambassadeur van Free A Girl, Nazima Ramdin, probeert minimaal €2.500 sponsorgeld op te halen. Bezoekers kunnen de deelnemers tijdens de opsluitactie aan te moedigen en te bezoeken. Er kan ter plekke en via de website www.lockmeup.nl gedoneerd worden.

Deelnemers in WTC The Hague (8.00 uur - 20.00 uur):
Maandag: Eveline Steenbergen en Carolien Brederije
Dinsdag: Veronica da Veiga en Abidah Mendes
Woensdag: Anouk Kamps en Marieke S. de Haas
Donderdag: Margot Bisschops en Parmisa Ebrahimzadeh
Vrijdag: Leontine Smith en Saskia Laurijsen

Deelnemers bij restaurant Gusto op het Plein (9.00 uur- 21.00 uur):
Maandag: Sapna Knijnenburg-Prabhu en Rob van Nes en Rolf van Nauta Lemke
Dinsdag: Afsha Alam & Charine Chotoe-Mahawat Khan
Woensdag: Susan Blokhuis en Malou de Kok
Donderdag: Beau de Beauveser en Ghislaine Damen
Vrijdag: Bianca Maasdamme en Karin Hopster

Meer berichten