Claudia poseert voor een van haar schilderijen
Claudia poseert voor een van haar schilderijen (Foto: Claudia Schmit)

Claudia Schmit exposeert in Den Haag

Kunstenares Claudia Schmit is geboren en getogen in Den Haag. Op dit moment exposeert zij haar werk in het Westeinde Ziekenhuis in het centrum van Den Haag. De expositie is te zien tijdens kantooruren op de eerste etage in de rode en blauwe gang.

tekst: Martin Reitsma

Den haag - Op 8 juni verhuist de expositie naar het Bronovo ziekenhuis, waar de tentoonstelling tot eind september te zien is. Ze exposeerde al eerder bij Caesar Fitness & Spa Resort en vorig jaar op 30 april kon het publiek bij Sociëteit Engels eveneens genieten van haar werk. Op die middag kwam twee werelden bij elkaar. Claudia exposeerde, terwijl haar vader Frans Schmit met zijn band The Cosy Rockers voor de muzikale omlijsting zorgde.

Schmit staat bekend om haar vrolijke en dynamische kleurgebruik. Ze haalt inspiratie uit het gewone leven, maar ook uit fotografie en reizen die ze heeft gemaakt. In combinatie met een levendige fantasie creëert zij unieke schilderijen. Niet alleen het eindproduct, maar ook het tot stand komen van een werk is van belang voor Schmit. "Ik laat mij leiden door het creatieve proces en ben niet terughoudend als het aankomt op spontaniteit en creativiteit. Hierdoor is elk schilderij een verrassing vertelt ze."

Ze schildert landschappen, bloemen, vissen en Amsterdamse grachten. "Sinds kort schilder ik ook bloemenvelden in allerlei verschillende kleurstellingen. Dit zijn grote schilderijen die in elk interieur passen en waar je gewoon vrolijk van wordt. De tulpen, margrieten, lupine's en lotus bloemen vormen een harmonieus geheel door de bijzondere kleurencombinaties."

In opdracht

Claudia schildert zowel vrij werk als schilderijen in opdracht. "Bij een schilderij in opdracht kun je zelf de maat, de kleuren en de afbeelding van het schilderij kiezen.Uiteindelijk krijgt de opdrachtgever echt een persoonlijk en uniek schilderij."

Schmit staat ook bekend om haar reeks zogenoemde Sissies schilderijen. De op Picasso gebaseerde figuurtjes zijn wegens groot succes verkrijgbaar op mokken, glazen en andere leuke accessoires. Dit zijn echt leuke producten om kado te geven. De Sissies accessoires zijn via haar webshop te bestellen. Sinds 1,5 jaar is ze fulltime kunstenares. Door het succes van haar schilderijen heeft zij haar baan opgezegd en sindsdien ziet zij dat haar schilderijen steeds professioneler worden, omdat zij nu er alle aandacht aan kan geven. Ze exposeert in galeries, maar ook in ziekenhuizen.

Alle schilderijen van Claudia Schmit zijn terug te vinden op haar website: www.claudiaschmit.nl.

Meer berichten