Beide teams gaan alles geven om in Den Haag als winnaar uit de strijd te komen. (Foto: Jesus Renedo)
Beide teams gaan alles geven om in Den Haag als winnaar uit de strijd te komen. (Foto: Jesus Renedo)

Haagse matchrace op Noordzee tussen de Nederlandse rivalen

Team AkzoNobel en Team Brunel, de twee Nederlandse rivalen in de Volvo Ocean Race, hebben elkaar uitgedaagd voor een allerlaatste vriendschappelijke tweestrijd in de ultieme bestemming Den Haag. Deze 'matchrace' vindt plaats op woensdag 27 juni van 12.00 tot 18.00 uur op de Noordzee.

Den Haag - Na 45.000 zeemijl racen rond de wereld wordt voor de kust van Den Haag gestreden om de allerlaatste Nederlandse sportieve eer van deze legendarische race. De echte hoofdprijs is uiteraard voor de winnaar van dit mondiale zeilavontuur. In die ranglijst gaat Mapfre op kop. Team Brunel, onder leiding de Nederlandse schipper Bouwe Bekking, staat momenteel derde en Simeon Tienpont bezet met zijn Team AkzoNobel een vierde plaats. Het verschil tussen beide Nederlandse teams is nu zes punten.

Alle vertrouwen

"Ik kijk uit naar een rechtstreeks duel met Simeon en zijn team", zegt Bouwe Bekking. "Ik denk dat we met Peter Burling de beste match racer van de wereld aan boord hebben. Deze Nieuw Zeelander is tenslotte de winnende schipper van de laatste America's Cup. Dus wij zitten goed. Maar zonder dollen, niet alleen Pete, maar ook in de rest van Team Brunel heb ik alle vertrouwen dat we goed voor de dag gaan komen."
"Het wordt heel spannend, in elk geval voor ons. We willen dit vooral doen voor alle Nederlandse fans die ons al meer dan negen maanden steunen in onze race rond de wereld," besluit Bekking.
Team AkzoNobel schipper Simeon Tienpont die de America's Cup zelf twee keer won, is al net zo zelfverzekerd als Bekking over de kwaliteiten van zijn team in zo een één op één match race. Tienpont: "We gaan alles geven ook in Den Haag."

Alles geven

"De twee Nederlandse teams strijden al gedurende 45.000 mijl tegen elkaar om uiteindelijk in Den Haag te finishen. Het is al een grote match race rond de wereld", zegt Tienpont. "Maar wie de winnaar wordt als we eenmaal in Den Haag het weer tegen elkaar opnemen moeten we nog zien. Maar ik weet zeker dat we alles geven om ook deze strijd te winnen."

Spannend

"Onze inshore stuurman Nicolai Sehested heeft naam en faam gemaakt in het internationale World Match Racing circuit. Nicolai kijkt ernaar uit om het tegen stuurman Peter Burling op te nemen. Het wordt sowieso heel erg leuk voor ons hele team en ik ga ervan uit dat het een spannende en spectaculaire races worden voor alle zeilgekke fans in Nederland die volgens mij zeker in grote getalen naar Den Haag gaan komen."

Meer berichten