Het Milan Summer Festival floreert al ruim drie decennia op de velden van het Zuiderpark. Foto: Richard Canten.
Het Milan Summer Festival floreert al ruim drie decennia op de velden van het Zuiderpark. Foto: Richard Canten.

Haags Milan Summer Festival dit jaar grootser dan ooit

Van 3 tot en met 5 augustus barst op de velden van het Zuiderpark één van de grootste multiculturele openluchtfestivals van Europa los: Milan Summer Festival. Het grensoverschrijdende festival slaat een brug tussen de diverse culturen die ons land rijk is, van Nederlands tot Hindoestaans, van Caribisch tot Indisch.

Den Haag - Het evenement vindt al drie decennia in Den Haag plaats en weet ieder jaar opnieuw te verrassen met een programmering die inspeelt op trends binnen de culinaire wereld, muziek, dans, kunst, sport een gezondheidszorg. Zo is er een internationale cooking contest, een actuele muziekline-up, programma voor de allerkleinsten én ruimte voor sport en spel. Het festival wordt afgesloten met een daverende vuurwerkshow. Meer informatie: www.milansummerfestival.nl.

Van culinair tot kunst

Tijdens het Milan Summer Festival ontmoeten mensen én culturen elkaar. Elk podium heeft een eigen identiteit, met verschillende acts op het gebied van muziek en dans en een uiteenlopend literatuur- en kunstprogramma. Lekker eten staat centraal. Exotische foodstands met gerechten uit verschillende culturen, waaronder Surinaams, Indiaas, Indonesisch en BBQ, garanderen een culinaire reis rond de wereld. Op zaterdag en zondag leren bezoekers zelf curry maken tijdens een workshop van de Indian Curry Club én vindt een foodcontest plaats, waarbij chefkoks met verschillende culturele achtergronden strijden om de 'Beste Curry van Nederland' te maken.

Gezondheid en welzijn

Ook aan kinderen tussen vier en twaalf jaar is gedacht in een speciaal interactief én educatief programma, waarbij ouders uiteraard ook van harte welkom zijn. Aangrenzend aan het festivalterrein is ruimte voor sport en spel, waar dit jaar traditiegetrouw de Milanloop (5km) plaatsvindt. Een jaarlijks terugkerend thema van het zomerfestival is Gezondheid & Welzijn. Zo is er het gezondheidsplein, waar zorg- en welzijnsinstellingen bezoekers gericht en op persoonlijke wijze informeren over een gezonde leefstijl, welzijn & voeding en verschillende aandoeningen. Op het plein is het bovendien mogelijk gratis de bloeddruk te laten meten.

Toegankelijkheid

Het Milan Summer Festival is 100% toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit en faciliteert vervoer op maat voor ouderen. Om eenzame ouderen uit hun isolement te halen, werkt het festival nauw samen met meerdere zorginstellingen. Dit ouderenproject zorgt ervoor dat ouderen, zowel uit Den Haag als ver buiten de stadsgrenzen, alsnog bij het evenement aanwezig kunnen zijn. Om andere mensen te ontmoeten of om simpelweg van een dagje uit te genieten. Milan Summer Festival is er immers voor iedereen.

Meer berichten