Juryleden Frank Kanhai en Cliff Nijssen geven het startsein voor de City Challenge Karton, waarmee de gemeente op zoek gaat naar  ideeën om het scheiden van karton makkelijker te maken. (Foto: Inge van Mill)
Juryleden Frank Kanhai en Cliff Nijssen geven het startsein voor de City Challenge Karton, waarmee de gemeente op zoek gaat naar ideeën om het scheiden van karton makkelijker te maken. (Foto: Inge van Mill) (Foto: Inge van Mill)

Wie heeft beste idee voor het scheiden van karton?

Hoe zorg je ervoor dat Hagenaars de grote kartonnen dozen waarin hun online aankopen worden bezorgd, in de oud papiercontainer gooien. De gemeente is op zoek naar bewoners met goede ideeën.

Den Haag - Hagenaars kopen steeds meer online. Veel van die spullen worden bezorgd in grote kartonnen dozen die lastig in de papiercontainer te krijgen zijn, en dat gebeurt dus ook in veel gevallen niet. En dat terwijl karton een waardevolle grondstof is die eenvoudig kan worden verwerkt tot nieuw karton. Door dit hergebruik worden niet alleen bomen gespaard, ook draagt het eraan bij dat in Den Haag de afvalstoffenheffing laag kan blijven.
Wat gaat ervoor zorgen dat meer inwoners hun kartonafval (vaker) gaan scheiden en in de oud papiercontainer gooien? De vijf beste ideeën winnen een geldprijs. De eerste prijs is € 2.000,-, de tweede €1.250,- , de derde €1.000,-, de vierde € 500,- en de vijfde prijs is €250,-.
Meedoen? Alle voorwaarden voor deelname staan op de website van CityChallenges. Kijk op citychallenges.nl/denhaag. Deelname is alleen mogelijk via deze website. Hier kan men tot en met 2 september ideeën uploaden. De prijsuitreiking is op 18 oktober van 19.00 – 22.00 uur.


 

Meer berichten