Foto: Valerie Kuypers

Drie volleybaltoernooien rondom Sportcampus Zuiderpark

Van 15 tot en met 22 juli staat heel Nederland, en vooral Den Haag, in het teken van volleybal. Het DELA EK Beachvolleybal, het WK zitvolleybal voor mannen en het EK Volleybal voor jongens onder de 20 jaar vinden dan plaats. Het evenement vindt plaats in Sportcampus Zuiderpark en in een tijdelijk stadion daarnaast. Dit extra stadion is speciaal voor het DELA EK Beachvolleybal gebouwd en biedt ruimte aan ruim 3.000 toeschouwers.

Den Haag - Voor het eerst wordt het DELA EK Beachvolleybal gespeeld in verschillende speelsteden. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht worden gebruikt voor een aantal voorrondes en hebben ruim 2000 zitplaatsen. Den Haag vormt het kloppend hart van het DELA EK Beachvolleybal. In de stad worden naast een deel van de poulefase ook de halve finales en de finales gespeeld. Namens Nederland zullen de teams Brouwer/Meeuwsen en Sinnema/Bloem in Den Haag spelen tijdens de poulefase. In het slotweekend (21 en 22 juli) vinden ook alle finales plaats in Den Haag.

Het EK Beachvolleybal
Nederland verwelkomt de beste 64 beachvolleybalteams van Europa voor het DELA EK Beachvolleybal, 32 mannen- en 32 vrouwenteams uit Europa beginnen het toernooi met een poulefase (8 poules van 4). De beste 2 teams uit elke poule gaan door naar de knock-out rondes.

Programma
Topsport en fun gaan bij het EK Beachvolleybal hand in hand. In en rond de vier stadions zorgen dj's, dansers en artiesten voor een fantastische sfeer. Side events, show en entertainment zorgen ervoor dat het EK veel meer is dan alleen beachvolleybal. 

Naast de drie grote toernooien, vindt er een aantal side events plaats in Sportcampus Zuiderpark: 

Dinsdag 17 juli: Omwonenden van het Zuiderpark bezoeken het EK Beachvolleybal als VIP. Dit betekent o.a. een rondleiding, zelf (beach)volleyballen, een fotomoment met mascotte Spike en natuurlijk wedstrijdbezoek. Dit evenement geeft plaats aan maximaal 100 personen en is alleen bedoeld voor omwonenden. Aanmelden kan via: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/stadsdelen/escamp/nieuws-stadsdeel-escamp/bewoners-zuiderpark-maak-kans-op-gratis-kaart-ek-beachvolleybal.htm.

Donderdag 19 juli 2018: Een studententoernooi voor MBO, HBO en WO studenten die in Den Haag studeren. Na afloop kunnen studenten met z'n allen een sfeervak vullen en naar het EK Beachvolleybal kijken. Deelname kost €5. Meer informatie en aanmelden op de Facebookpagina van Student Indoor Beachvolleyball Tournament https://www.facebook.com/events/633952286956512/.

Zaterdag 21 juli 2018: Een Buddytoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking en hun buddy. Mensen met een verstandelijke beperking en hun buddy's kunnen zich één dag een topbeachvolleyballer wanen tijdens het Buddy toernooi. Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk, kijken in de beachhal waar dit toernooi wordt gespeeld mag uiteraard wel.

Vrijwilligers gezocht
Wilt u de toernooien van dichtbij meemaken? Meer dan 1.000 vrijwilligers zijn nodig bij deze 3 evenementen. Meer informatie op www.eventmakers.nl.

Meer informatie
Meer informatie over het programma en over het bestellen van tickets vindt u op www.volleybal.nl/dela-ek-beach. Kijk voor meer informatie over de toernooien op www.volleybal.nl.
 

Meer berichten