Lopen over elf stranden en zo geld ophalen voor de Hartstichting, dat kan op zaterdag 6 oktober. (Foto:  Serge Meeuws)
Lopen over elf stranden en zo geld ophalen voor de Hartstichting, dat kan op zaterdag 6 oktober. (Foto: Serge Meeuws) (Foto: Serge Meeuws)

Lopen over elf stranden voor de Hartstichting

Zaterdag 6 oktober vindt de tweede editie van de 11strandentocht plaats. Tijdens dit wandel- en hardloopevent gaan 3.500 deelnemers de uitdaging aan om een tocht van 20, 40 of 60 kilometer tussen Bloemendaal en Hoek van Holland af te leggen. Hiermee kunnen ze geld ophalen voor de Hartstichting.

Den Haag - De 11strandentocht werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Deelnemers leggen alleen of in teamverband een tocht af langs maximaal elf stranden langs de Noordzee. De afstanden variëren van 20, 40 of 60 kilometer. Starten is mogelijk vanaf Bloemendaal, Noordwijk of Scheveningen. De andere stempelposten staan op de stranden van Zandvoort, Katwijk, Wassenaar, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, 's-Gravenzande en Hoek van Holland. Voormalig Olympisch topschaatser en tevens ambassadeur van de Hartstichting Barbara de Loor neemt ook deel aan de 11strandentocht. Zij vlogt gedurende haar wandeltocht. De Hartstichting is nog op zoek naar vrijwilligers voor het bemannen van een stempelpost of het uitdelen van eten en drinken. Aanmelden op www.11strandentocht.nl/vrijwilligers-gezocht. Tickets via www.11strandentocht.nl

Meer berichten