Werk van Henri de Haas is te zien in de nieuwe tentoonstelling in de Haagse Kunstkring.
Werk van Henri de Haas is te zien in de nieuwe tentoonstelling in de Haagse Kunstkring. (Foto: Haagse Kunstkring)

Wat is er dit weekend te doen?

Familie- en burendag

Haagse Hout - Maison Gaspard de Coligny aan de de Theo Mann-Bouwmeesterlaan 10 (Benoordenhout) houdt zaterdag 8 juli een familie- en burendag. Bewoners, familie van de bewoners én alle buren van het Maison, dus de wijkbewoners, zijn welkom. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten. Zo is er een optreden van Bart van Loon, is het mogelijk een fotoshoot te laten maken bij de familiefotograaf en kunnen kinderen zich laten schminken en zich uitleven op het springkussen. Ook is er een loterij.

Tennisfeest op Thor de Bataaf

Scheveningen - Zondag 8 juli is tennispark Thor de Bataaf in Den Haag het decor van een bijzonder evenement voor zo'n driehonderd jeugdige tenniskids. Het zogeheten Menzis Tenniskids Feest is een evenement ter afsluiting van de voorjaarscompetitie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het feest wordt in samenwerking met de tennisbond KNLTB georganiseerd en vindt plaats op zes verschillende plekken verspreid over het land, waaronder Den Haag. Het thema van de dag is Expeditie Robinson. Kinderen kunnen meedoen aan spelletjes en uitdagende tennis-activiteiten. Ook is er een entertainmentprogramma met DJ Wally, zangeres Froukje en trommelaar/jongleur Julio Pimentel. Tijd:10.00 - 15.00 uur Adres: Ver Huelweg 2.

Kinderkleding en speelgoed

Loosduinen - Vrijdag 6 juli is in de Cornelie van Zantenstraat van 10.00 tot 17.00 uur een kinderkleding- en speelgoed marktje. Ook is er een loterij. Tafels zijn gratis. Mail hiervoor naar: laumixx4@gmail.com.

Varen vanaf museum

Loosduinen - Van 21 juli tot en met 25 augustus wordt er elke woensdag en zaterdag een vaartocht gemaakt vanaf het Loosduins Museum door rondvaartbedrijf De Gantel. De boot is overdekt en er kunnen circa 32 personen mee. Meer informatie op www.loosduinsmuseum.nl. Inschrijven per email: info@loosduinsmuseum.nl. En als u er dan toch bent: de nieuwe tentoonstelling op de benedenverdieping met als titel: 'Loosduinen op CANVAS' laat het oude Loosduinen herleven. Een foto, naast elk beeld uit het verleden, geeft de huidige situatie weer.

Yoga in de vakantie

Segbroek - Bij Yogacentrum Corazón, Goudenregenstraat 89, wordt in de periode van 11 juli tot en met 29 augustus elke woensdag om 10.00 uur en 20.00 uur yoga gegeven. Kosten €10,- per keer. Iedereen is welkom, aanmelden hoeft niet. www.yoga-corazon.nl

Zeeheldenfestival

Centrum - Het Zeeheldenfestival op het Prins Hendrikplein gaat vandaag, woensdag 4 juli, van start. De eerste activiteit is de Max Velthuisschool op woensdag 4 juli om 12.00 uur en de laatste activiteit is een optreden van de band 'Tess et les moutons' op zondag 8 juli om 12.15 uur. Alles wat daartussen gebeurt is te vinden op de website www.zeeheldenfestival.nl

Aquarel in de 21ste eeuw

Centrum - De nieuwste expositie bij de Haagse Kunstkring aan de Denneweg heeft als titel 'Aquarel in de 21ste eeuw'. Van 7 juli tot zondag 29 juli is werk te zien van de leden de Hollandse Aquarellistenkring zien. Het is een tentoonstelling in twee etappes. De tweede expositie is in december 2018 te zien. Adres: Denneweg 64. De toegang is gratis. www.haagsekunstkring.nl

Leren bridgen

Segbroek - Begin september start op dinsdagmiddag in de Vruchtenbuurt een kennismakingscursus bridge. De twaalf lessen worden gegeven in wijkcentrum de Vruchtenbuurt, Albardastraat 60 en het lesgeld bedraagt €96,- exclusief het lesboek. Voor informatie: tel. 06-81841320.

Met IVN
langs bomen

Centrum - IVN Den Haag verzorgt op vrijdag 6 juli om 19.30 uur een wandeling langs bijzondere en monumentale bomen en gebouwen in het centrum van Den Haag. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis. Verzamelen om 19.30 uur bij de Poffertjeskraam op het Malieveld.

Repair Café

Centrum - Zaterdag 14 juli is er een Repair Café in restaurant De Hagedis, Waldeck Pyrmontkade 116. Tussen 11.00 en 13.00 wordt is het mogelijk om samen met de vrijwilligers van alles te repareren, van naaimachine tot rijstkoker, van keyboard tot stofzuiger. Ook met textiel, computers en fietsen worden bezoekers geholpen. Een vrijwillige bijdrage in de fooienpot is welkom.

Meer berichten