Foto: Valerie Kuypers

De weg naar de Europese titel loopt altijd via Den Haag

Voor Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer is er maar één doel deze zomer. En dat is goud winnen tijdens het EK Beachvolleybal. Als dat lukt dan hebben ze het hele traject van het begin tot het einde in Den Haag afgelegd.

Door de redactie

Den Haag - Vanaf maandag 16 juli is er geen weg meer terug. Dan moeten Meeuwsen en Brouwer er staan tijdens hun eerste duel in het stadion dat naast de Sportcampus Zuiderpark is opgetuigd. Dan begint voor hen het traject naar de Europese titel. "We zijn er klaar voor", zegt Meeuwsen. "Fysiek staan we er goed op, er is vertrouwen en we hebben een paar toernooien gewonnen. Dit seizoen gaat beter dan het vorige."
De weg naar mogelijk succes leidt alleen langs Den Haag. Zowel de voorronden als de knockout-duels speelt het duo in de Residentie. "Dat is echt wel een voordeel. Sinds anderhalf jaar is het Zuiderpark onze trainingslocatie. Hier voelen we ons thuis. Er staat hier een stadion waarin 3000 toeschouwers kunnen plaatsnemen. Als dat vol zit is het een enorme steun, ook al zorgt een toernooi in eigen land soms ook voor hinderlijke afleiding omdat de aandacht op jou is gevestigd. Maar het is vooral een voordeel om in Den Haag te spelen. Het duurt nog een paar dagen maar ik kan eigenlijk niet wachten. Ik heb er nu al zin in."

Verplicht

Brouwer en Meeuwsen gaan voor niets minder dan goud. Dat is het duo ook aan zijn stand verplicht. Als voormalige wereldkampioenen en winnaars van olympisch brons in Rio de Janeiro behoren ze tot de favorieten. "Het EK is de prijs die nog ontbreekt. Vorig jaar waren we derde en nu moet het beter. Maar we zijn lang niet de enige kanshebber. De eerste vier van de wereldranglijst zijn een Pools team, wij, een Lets en een Spaans team. Allemaal Europeanen dus. Bovendien zijn er twee sterke Russische teams en behoren de Italianen tot de favorieten. Je moet serieus aan de bak om Europees kampioen te worden."
Daarbij komt dat de vorige titelstrijd in Den Haag, het WK in 2015, niet bepaald succesvol is gelopen. "Toen hebben we Den Haag, waar op een ponton in de Hofvijver de eindstrijd plaatsvond, niet eens gehaald! We gingen er als regerend wereldkampioen in de tweede ronde al uit. Dat moeten we deze keer rechtzetten. Hopelijk gaat dat met de steun van het Haagse publiek ook lukken!"

Meer berichten