De jarige wist haar cadeau naar  waarde te schatten. Ze genoot met volle teugen tijdens de tocht door de Haagse grachten.
De jarige wist haar cadeau naar waarde te schatten. Ze genoot met volle teugen tijdens de tocht door de Haagse grachten. (Foto: Jos van Leeuwen)

Ooievaart is populair Haags verjaardagscadeau

Van heinde en verre komen bezoekers op ons centrum af. Maar als Haags inwoner sta je er eigenlijk zelden bij stil hoeveel moois wij in huis hebben. Dat bracht Hagenaar Peter Jansen op een idee. Hij gaf zijn echtgenote voor haar zestigste verjaardag een Ooievaart cadeau.

Door Willem Post

Den Haag - Ellen, telg uit de bekende familie Van Laar van de ooit zo roemruchte voetbalvereniging VIOS, was meteen laaiend enthousiast: "Voor ons kledingmerk Esqualo reizen we de hele wereld over maar ik heb altijd heimwee naar Den Haag. De Ooievaart geeft je in anderhalf uur vanaf het water een uniek totaalbeeld van onze stad." De gidsen Maria en Ursi vertellen honderduit. De Ooievaart passagier glijdt onder 35 bruggen door en passeert bijzondere huizen zoals die van Mata Hari en Louis Couperus. De Bierkade, het oude Weeshuis, de Koninklijke Stallen. Er zijn nu al zo'n twintig Ooievaarten per dag. Een must voor iedere Hagenaar. Ellen bedankt haar echtgenoot in Couperus stijl: 'M'n mooiste verjaardagscadeau! Al wonen we tegenwoordig in Voorburg: 'Als ik iets ben, ben ik een Hagenaar'."

Willem Post beschrijft mensen, organisaties, gebouwen, zaken in Den Haag waarop we best trots mogen zijn.

Meer berichten