De Vrekkin, een bewerking van De Vrek van Molière.
De Vrekkin, een bewerking van De Vrek van Molière. (Foto: NTjong)

NTjong trakteert Haagse groepen vijf

NTjong, het jeugdtheatergezelschap van Den Haag, bestaat vijf jaar en pakt komend seizoen flink uit met een breed scala aan voorstellingen. En dat niet alleen, wie jarig is trakteert en dat geluk valt alle groepen 5 in Den Haag ten deel.

Den Haag - "Het wordt een seizoen vol hoogtepunten", zegt artistiek leider Noël Fischer van NTjong, onderdeel van Het Nationale Theater. Het nieuwe theaterseizoen van NTjong barst op zaterdag 29 september los met de première van kindervoorstelling Robotje (6+) over de vriendschap tussen een robot en mens. De volgende première laat niet lang op zich wachten. Op zaterdag 21 oktober is de hilarische familievoorstelling De Vrekkin (8+) met Betty Schuurman in de hoofdrol, te zien in de Koninklijke Schouwburg. Jibbe Willems maakte een bewerking van De vrek van Molière. Het resultaat is een sprankelende nieuwe toneeltekst voor het hele gezin, waarin alles draait om geld en hebzucht. Willems draaide alle man/vrouw-rollen om. Zo wordt De vrek omgetoverd tot De Vrekkin. Te zien van 7 oktober tot 13 januari.
NTjong pakt in november en december weer uit met de voorstelling Klaas (5+), een nostalgisch, oud-Hollands sinterklaasverhaal van de bekende Nederlandse jeugdauteur W.G. van de Hulst. Van 18 november tot 2 december in de Koninklijke Schouwburg .
In 2019 is het tijd voor Revolutions (12+), een sci-fi thriller met live dj en videowalls. Dit stuk is geïnspireerd op 1984 van George Orwell en The Circle van Dave Eggers. Zaterdag 23 februari is de première in Theater aan het Spui.
Bloedlink (14+) is nogmaals op 11 en 12 september te zien in Theater aan het Spui. De jeugdproductie van NTjong en DOX is genomineerd voor een jeugdtheaterprijs de Zilveren Krekel. In de voorstelling staat een probleemklas centraal waar de lerares de boel niet in de hand heeft.
Om de mijlpaal van het vijfjarig bestaan te vieren, nodigt NTjong tenslotte ook nog alle groepen 5 uit Den Haag uit voor een gratis rondleiding en workshop in de Koninklijke Schouwburg. Opgeven kan via educatie@hnt.nl

Meer berichten