De Posthoorn

Zomerdienstregeling HTM week korter

De zomerdienstregeling van de HTM duurt dit jaar een week korter. Hiermee komt het openbaar vervoerbedrijf tegemoet aan de wens van de reizigers.

Den Haag - Op zaterdag 14 juli is de zomerdienstregeling ingegaan. Net als voorgaande jaren rijden alle tram- en buslijnen in de zomerperiode met aangepaste tijden en frequenties. Voorheen ging de zomerdienst een week vóór de (basis)schoolvakantie in en duurde in totaal 7 weken. Dit vaak tot ongenoegen van onze vaste reizigers. Dit jaar verloopt de zomerdienst gelijktijdig met de schoolvakantie , in totaal 6 weken, tot en met 26 augustus.
HTM grijpt de relatief rustige zomermaanden aan om werkzaamheden uit te voeren.

De belangrijkste projecten die in deze periode gevolgen hebben voor de reizigers zijn:

Onderhoud Tramtunnel Grote Marktstraat – gevolgen voor tram 2, 3, 4, 6
De werkzaamheden duren t/m maandag 30 juli. De sporen in de tramtunnel zijn door veelvuldig gebruik aan vervanging toe. Tram 2, 3, 4 en 6 rijden tijdens de werkzaamheden een aangepaste route.

Halte Beatrixkwartier – gevolgen voor tram 3 en 4
Tegelijkertijd met het onderhoud aan de tramtunnel werkt HTM aan de sporen bij halte Beatrixkwartier. Er is bewust voor gekozen om deze werkzaamheden te combineren, omdat de omleidingen een alternatief bieden voor dezelfde lijnen. De halte Beatrixkwartier is tijdens de werkzaamheden gesloten.

Een aantal halten van tram 9 en 11 wordt opgeknapt. Het gaat om het aanbrengen van nieuwe geleidelijnen en het opknappen van oversteekplaatsen. Ook wordt waar nodig de
bestrating aangepast en hekwerk vervangen. De halten waaraan wordt gewerkt, blijven in gebruik.


Alle informatie over de zomerdienst en de gevolgen van de werkzaamheden voor tram en bus is te vinden op www.htm.nl, de HTM app, en bij de HTM Servicepunten.

Meer berichten