Tussen het feesten door is er plek om te chillen. Bijvoorbeeld in een hangmat aan de waterkant genietend van een drankje.
Tussen het feesten door is er plek om te chillen. Bijvoorbeeld in een hangmat aan de waterkant genietend van een drankje. (Foto: )

Outdoor Festival gaat dit weekend los in Zuiderpark

Na een succesvolle eerste editie gaat op zaterdag 18 augustus opnieuw het dak eraf tijdens het Den Haag Outdoor Festival, zo belooft de organisatie. Met een brede line up is er voor ieder wat wils! Veteranen als Michel de Hey (Nighttown), Rob Janssen (Parkzicht), Joey Beltram en Haagse held Warren Fellow draaien techno & house classics. Ook zijn er live-optredens van De Kraaien en zanger Dries Roelvink.

Den Haag - De voormalige Haagse club AStA heeft tijdens het Den Haag Outdoor Festival een eigen podium. De club, tot 2009 gehuisvest in het gelijknamige theater aan het Spui, stond in de jaren negentig bekend om haar line up van grote namen als Armin van Buuren en DJ Tiësto. Op de AStA Stage komen dit jaar Erick E, Chris Rox, DJ Jurgen en Boy Boogie hun sets draaien.

Het Grote Foute Feest

Naast techno en deeptech zijn twee podia ingericht voor verschillende house-, urban- en live-acts. De Haagse rappers De Kraaien, Dyna en Billy the Kit komen hier een feestje bouwen. Meezingen op een bak foute liedjes? Ook dit jaar zal de bekende tattooshop Stay Classy Tattoo 'Het Grote Foute Feest' met karaoke organiseren. Dries Roelvink, Haagse volkszanger John Medley en een Mystery Guestn treden er op.
Tussen het feesten door is er plek om te chillen. Bijvoorbeeld in een hangmat aan de waterkant genietend van een drankje. Trek gekregen van het dansen? Het spreekt voor zich dat "Lekkâh nassûh" op een Haags festival belangrijk is. Er is een foodcourt met een uitgebreid aanbod; van zoete snacks, patat, pizzapunten tot hotdogs. Voor wie van een beetje actie houdt: er zijn attracties als een zweefmolen en een springkasteel op het terrein.

Den Haag Outdoor wordt georganiseerd door Hofstad Festivals. Deze organisatie hecht er veel waarde aan dat het festival een feest is voor iedereen. Niet alleen bij het invullen van de brede programmering is hier rekening mee gehouden, ook de lokale ondernemers en artiesten spelen een hoofdrol. Daarnaast werkt Den Haag Outdoor samen met de Ooievaarspas.

Meer berichten