Petra de Gelder heeft een moeilijke tijd achter de rug. Ze verlangt dan ook naar de vakantie maar daarna wil ze weer vol aan de bak.
Petra de Gelder heeft een moeilijke tijd achter de rug. Ze verlangt dan ook naar de vakantie maar daarna wil ze weer vol aan de bak. (Foto: )

Nieuw: het zomergevoel van Petra de Gelder. 'Voor de eerste keer naar Spanje'

Ze hadden het druk, zo voor de zomer. Maar nu is het vakantie. Lukt het om een tandje terug te schakelen en zo ja, hoe? De komende weken vertellen Hagenaars in deze serie over hun zomergevoel. Deze week: Petra de Gelder, manager van Trattoria La Riva aan de Dr. Lelykade in Scheveningen.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – Bijna 11 weken is dit pittoreske bedrijfje in Scheveningen open. "Een trattoria is iets anders dan een restaurant of pizzeria", vertelt De Gelder. "Hier eet je vooral wat we op dit moment in huis hebben."

Om goed voor de dag te komen moest De Gelder, samen met haar collega's, in de weken voorafgaand aan de opening behoorlijk doorzwoegen. "Onder meer de menukaart moest samengesteld worden, we probeerden ons te profileren op social media, met de kok overleggen en bestellingen plaatsen. Tussendoor heb ik nog een wijncursus gedaan. Ik wist wel iets over wijnen maar meer van wat ik vroeger zelf schonk in mijn eigen bedrijven", vertelt ze.

De Gelder is namelijk geen onbekende in het horecawereldje want eerder was ze bijna 17 jaar eigenaar van achtereenvolgend Da Italo, Da Alfio en Grand Cafe Giulia's, allemaal in Wassenaar. "Dat deed ik samen met mijn man", zegt ze. Helaas is hij ongeveer 6 jaar geleden overleden aan longkanker. Dat was een heel moeilijke en stressvolle periode. Zeker als je opgroeiende kinderen hebt, de zaak moet runnen en ook nog met je man ziekenhuisbezoeken moet afleggen en hem verder moet bijstaan. Bij elkaar was hij 14 maanden ziek", zegt De Gelder.

Die lange periode van drukte en stress werd ook nog eens versterkt door de economische crisis. De impact die dat op haar had, was op een gegeven moment te zien aan De Gelder. "Van 75 kilo ging ik naar 60 kilo. Het was echt een heel moeilijke tijd", zegt ze.

Hoe ontspant ze nu? Is werken bij Trattoria La Riva wellicht een uitlaatklep. "Als ik s 'avonds thuis kom van werk neem ik meestal een glas wijn en ga in de tuin zitten. Soms met vrienden erbij. Sowieso onderneem ik veel met mijn kinderen", vertelt ze. "Onlangs ben ik met mijn dochter naar de film Mama Mia gaan kijken in Pathé Scheveningen.

Nog even en De Gelder gaat ook nog genieten van een welverdiende vakantie. "Ik ga naar Spanje om een vriendin te bezoeken. Het is überhaupt voor mij de eerste keer dat ik daar naar toe ga. Vroeger trok ik altijd naar Italië, dus ik ben benieuwd", zegt ze.

De Gelder heeft vastomlijnde ideeën over Trattoria La Riva als ze terug is van haar vakantie. "Ik ga dus even gas terugnemen maar als ik terug kom van vakantie, kan het wat mij betreft niet druk genoeg zijn. Ik vind het leuk om iets om handen te hebben. Met dit bedrijf wil ik bereiken dat het, net als Grand Café Giulia's vroeger in Wassenaar, besproken wordt als het 'huiskamertje', in dit geval van Scheveningen."

Meer berichten