Na bijna 4300 mensen wordt Hans Rietbergen eindelijk eens zelf vastgelegd op de gevoelige plaat.
Na bijna 4300 mensen wordt Hans Rietbergen eindelijk eens zelf vastgelegd op de gevoelige plaat. (Foto: Jos van Leeuwen)

Hans Rietbergen maakt uniek fotokunstwerk

Je moet maar op het idee komen. Bijna negen jaar geleden trok zijn oog naar een blinde muur tegenover zijn huis aan de Beeklaan. Mensen lopen langs. De ingeving van Hans? Als ik nu eens aan die langslopers vraag even te stoppen.

Door Willem Post

Den Haag - Ik maak een praatje en ... een foto. Zo ontstaat een uniek kunstwerk van mensen in al hun diversiteit op één plek. Kleine verhalen, grote verhalen. Van gewone Hagenaars tot en met burgemeester Krikke. "Iedereen is fotogeniek want iedereen heeft zijn eigen schoonheid", aldus Rietbergen.
Hoogste tijd om Hans zelf te fotograferen. Dat is dus foto 2620. Bijna 4300 mensen heeft hij gefotografeerd. Meest bijzonder is wel de politieagente in allerlei poses met handboeien en pepperspray.

Respect

Onze Haagse kunstenaar heeft iets met aantallen. Heeft al zeker tien politieagenten voor zijn lens gehad. En de jongste baby was 6 dagen, de langste man 2 meter 13. Door mensen zo nauwkeurig vast te leggen in zijn fotoarchief toont Hans respect voor ieder mens. Ook interesse? Mail naar jghrietbergen@hotmail.com

Willem Post beschrijft mensen, organisaties, gebouwen in Den Haag waarop we best trots mogen zijn.

Meer berichten