Nsimire Massembo
Nsimire Massembo

Ouders vermiste Nsimire: 'We hopen op een teken van leven'

De 14-jarige Nsimire Massembo uit Den Haag is al 12 dagen vermist. Meerdere betrokken burgers helpen de ouders in hun zoektocht, waaronder Roma Alexandra die optreedt als woordvoerder voor de familie:  "Ik hoop dat als het ooit nodig is, iemand dit ook voor mij doet."

Door Indebuurt.nl/denhaag

De ouders van Nsimire hebben op vrijdag 27 juli voor het laatst iets van haar gehoord. Zij is die avond niet thuisgekomen. "Een vriendin vertelde later dat ze daar is blijven slapen", zegt Roma. De volgende dag is Nsimire nog door haar jongerenwerker in de muziekcentrum Musicon gezien. De 14-jarige volgt daar raplessen.

Nsimire
Volgens Roma is Nsimire een typisch 14-jarig meisje. "Ze is een beetje onzeker en erg naïef. Ze heeft nooit grote problemen gehad en ze is ook nooit eerder weggeweest."

Ouders
"Nsimire woont bij haar moeder, maar die spreekt geen Nederlands en ook geen Engels. Na het opgeven van de vermissing is de politie bij de moeder geweest, maar zonder tolk. Niemand kon dus iets aan elkaar duidelijk maken". De moeder van Nsimire kan weinig doen omdat ze de taal niet spreekt en ook heeft ze nog de zorg voor haar andere kinderen.

De vader van Nsimire, Baderha, heeft dus alles op zich genomen. Hij geeft interviews en heeft gisteren een oproep op Facebook geplaatst: 'Toen Nsimire nog een klein meisje was vroeg ze aan mij: Papa, ga je mij altijd beschermen? Ik heb toen mijn woord gegeven en haar beloofd dat ik er voor haar zou zijn. Ik mis haar zo verschrikkelijk.'

"De vader weet niet veel van sociale media en hij spreekt ook slecht Nederlands dus hij heeft hulp nodig, gelukkig krijgt hij nu die hulp van veel mensen op internet. Ik probeer ook wat te doen. Ik kende de familie niet, maar ik hoop dat als het ooit nodig is iemand mij ook helpt."

Geen amber alert
De politie heeft gelijk na de vermissing een burgernetbericht verstuurd. "De politie zei tegen de ouders dat ze moesten wachten. De vader vindt dat ze nu genoeg gewacht hebben." Vaak is de vraag gesteld waarom er geen Amber alert is afgegeven. De politie legt uit dat bij een Amber Alert er sterke aanwijzingen moeten zijn dat het leven van een vermist kind in gevaar is. Volgens hun is dat niet zo bij de vermissing van Nsimire.

Hulp
Gisteren is er in het Haagse Zuiderpark, waar Nsimire vaak met vrienden rondhing, een zoektocht geweest. Deze liep op niks uit. "Je bedenkt allemaal scenario's. Er kan iets met haar gebeurd zijn, maar het kan ook zijn dat ze niet thuis wil komen. De jongerenwerker heeft via de radio al een bericht naar haar gestuurd, dat ze wat van zich moet laten horen. Daar is geen reactie op geweest", aldus Roma.

"Nu wil ik een oproep doen aan al haar vrienden: Mocht je Nsimire nog gezien hebben, of weet je waar zij is. Laat dat dan weten. Wees niet bang. Als Nsimire niet naar huis wil, kunnen we haar ook daarin helpen. Maar de ouders willen vooral een teken van leven."

Signalement
Aan iedereen wordt gevraagd uit te kijken naar het meisje. Nsimire is 1.60 m lang en heeft een slank postuur. Ze heeft zwart haar met ingevlochten zwart en bruin nephaar, draagt een lichtblauwe spijkerbroek met scheuren op de bovenbenen, hieronder draagt zij een blauwe korte broek. Verder had Nsimire op de dag van de verdwijning een wit t-shirt, met onbekende print aan, en een donkerblauw t-shirt met 'G-star Raw' op de borst. Ze draagt zwarte Nike-schoenen met een witte opstaande zool. Als je iets weet over waar Nsimire is, neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Meer berichten