Brent beseft dat er een tijd is van hard werken en een periode van ontspanning.
Brent beseft dat er een tijd is van hard werken en een periode van ontspanning. (Foto: Jos van Leeuwen)

Het zomergevoel van Brent Meelhuysen: In grote persoonsbus langs westkust VS

Ze hadden het druk, zo voor de zomer. Maar nu is het vakantie. Lukt het om een tandje terug te schakelen en zo ja, hoe? De komende weken vertellen Hagenaars in deze serie over hun zomergevoel. Deze week: Brent Meelhuysen, directeur-eigenaar van The Hague Bike Tours.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – Bij de oprichting van zijn bedrijf in april 2017 was hij met 13 jaar de jongste ondernemer van Nederland. "Ik deed toen alles in mijn eentje en door alle aandacht van onder meer de pers kreeg ik het heel druk", vertelt Brent. "Al gauw realiseerde ik me dat ik op zoek moest naar personeel. Ik werk nu samen met vier vaste medewerkers en tien oproepkrachten. Het aannemen van mensen vond ik eigenlijk het lastigste want ik moest beoordelen of ze kennis hadden van de stad en of ze het verhaal goed kunnen overbrengen. Los daarvan vond ik het ook moeilijk om mijn werk uit handen te geven."

Trots is hij verder op de ontwikkeling van zijn onderneming. "Toen ik begon huurde ik fietsen. Nu heb ik mijn eigen fietsen", vertelt Brent. "We doen ook meer toertochten per week. Zeker in de zomer met de vele toeristen die Den Haag bezoeken. Als gevolg van alle ontwikkelingen is mijn bedrijf ook verhuisd naar een grotere, vaste locatie."

Dipje

Bijzonder allemaal want Brent is nog altijd heel jong (15 jaar), schoolgaand en ook hij heeft soms een dipje. "Ik zit nu in de derde klas van het gymnasium. Qua vakken is dat het zwaarste jaar", vertelt hij. "Even dreigde het mis te gaan toen ik een periode had van bijna vier weken waarin ik mijn sociaal leven veel belangrijker vond. Daardoor ging mijn schoolwerk eronder lijden. Ik was toen hartstikke chagrijnig en als iemand iets tegen me zei kapte ik het meteen af. Over die periode kan mijn moeder overigens goed getuigen want ze zat er kort op." Zijn moeder is eigenlijk zijn belangrijkste adviseur, iemand die hem ook leert om goed met klachten om te gaan. "Soms denken mensen bijvoorbeeld ten onrechte dat ik bij elke toertocht zelf aanwezig ben. Dat is fysiek gewoon onmogelijk en die belofte doe ik dan ook nergens. Op advies van haar bel ik altijd persoonlijk even na en probeer het op te lossen."

Bigger is better

Brent beseft maar al te goed dat er een tijd is van hard werken en een periode van ontspanning. Daarom mocht hij van zijn ouders een vakantie voor het hele gezin regelen. "We gaan naar West-Amerika en we bezoeken onder meer de Grand Canyon en Yosemite National Park. Ik heb een dertienpersoons bus gehuurd want mijn vader is lang en mijn broer is een grote, stevige jongen dus ik dacht; een gewone auto wordt krap. Het motto 'bigger is better' vind ik overigens heel fijn aan Amerika. Mijn ouders zijn er vaker geweest maar voor mij is het de eerste keer. Het is dat ik ze onlangs een boekje gaf over de reis anders wisten ze nog steeds niet waar ze binnenkort heen gaan", zegt hij lachend.

Meer berichten