Zoe en Lucas geven het startschot voor de inschrijving.
Zoe en Lucas geven het startschot voor de inschrijving. (Foto: Studio Oostrum)

Madurodam organiseert kindermarathon zonder drempels

Zoë (9) en Lucas (12) gaven woensdag 29 augustus het startschot voor de Madurodam Marathon, de eerste kindermarathon van Nederland. Deze vindt plaats op 7 oktober.

Den Haag - Na wereldsteden als New York, Amsterdam en Rotterdam organiseert Madurodam haar eigen stadsmarathon. Maar dan wel op een manier die bij de Haagse topattractie past: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk én voor een goed doel. De opbrengsten van de loop gaan naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De Madurodam Marathon is dé marathon zonder drempels: ieder kind, ook minder valide kinderen, kunnen een sportprestatie van formaat neerzetten!

Op schaal
Net als bij andere stadsmarathons wereldwijd draait het bij de Madurodam Marathon om de traditionele 42 kilometer. "Het rennen van een marathon is een sportief hoogtepunt, maar onhaalbaar voor kinderen. Wij willen hen de mogelijkheid geven om ook een waanzinnige prestatie neer te zetten", aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam. "We hebben de afstand teruggebracht naar een voor hen haalbare duurloop: één rondje tijdens de Madurodam Marathon is 1,69 kilometer. Dat is de officiële Marathon-afstand, maar dan schaal 1:25, de schaalverhouding waarin Madurodam oorspronkelijk gebouwd is."

Family & Friends run
De Madurodam Marathon is gericht op kinderen, maar ook volwassenen mogen met hen mee rennen. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welke run zij mee doen, bijvoorbeeld één (1,69 km), twee (3,38 km) of drie rondjes (5,09 km). Ze kunnen in hun eentje deelnemen of samen, tijdens de speciale Duo run. Aalders: "Het kan leuker of stimulerender zijn om samen mee te doen. Of soms zelfs noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat je niet goed kunt lopen of kunt zien. De Madurodam Marathon is niet voor niets zonder drempels: ieder kind kan meedoen! De marathon is voor renners zonder beperking, handbikes, blade runners, blindrunners, racerunners én non-runners. Je mag de marathon ook lopend afleggen. Voor kinderen die samen met een volwassene willen meedoen, omdat ze begeleiding nodig hebben of omdat het samen fijner is, hebben we een speciale Family & Friends run", voegt Aalders toe.

Start
De start van de Madurodam Marathon vindt plaats op het George Maduroplein, voor de entree van Madurodam. De deelnemers gaan vervolgens achter het park langs. De laatste meters leggen zij af door Madurodam zelf, met als hoogtepunt de finish middenin het park.

De marathon van Madurodam is een fondsenwervende loop: de deelnemers gaan hun beste beentje voorzetten voor het project 'Samen naar School' van NSGK. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap om ook naar een reguliere school te laten gaan. 

Inschrijven
De Madurodam Marathon vindt plaats op 7 oktober 2018. De deelnemers zullen gespreid starten vanaf 14:00 uur. Inschrijven voor de Madurodam Marathon kan via www.MadurodamMarathon.nl. De inschrijvingskosten zijn 25 euro per deelnemer. Voor iedereen die zich voor 19 september inschrijft geldt een 'early bird'-tarief van 20 euro per deelnemer. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Voor meer informatie: www.MadurodamMarathon.nl

Meer berichten