Foto: Nana El Marouanino

Zonsondergang Ypenburg is mooiste zomerfoto

Nana El Marouanino heeft de mooiste zomerfoto in de Haagse natuur gemaakt. Met haar prachtige zonsondergang in Ypenburg won ze de wedstrijd die werd uitgeschreven door de gemeente Den Haag.

Den Haag - Er kwamen bijna 200 foto's binnen. De jury wees de foto van Nana aan voor de eerste prijs. Het oordeel : "Aan het einde van een zinderende zomerdag maken mens en dier zich op om te gaan slapen. Deze foto geeft een inkijk in het dierenleven in een stedelijke omgeving en combineert op fraaie wijze het contrast tussen twee leefwerelden die zowel gescheiden als toch sterk verweven zijn."

De jury bestond uit Tonja van Gorp, projectleider IVN Zuid-Holland, Valerie Kuypers, fotograaf en Martin van den Hoorn, de stadsecoloog van de gemeente. Martin en zijn collega Esther Vogelaar.

Mystiek en romantiek
De tweede prijs gaat naar Pepijn van der Kellen. De jury was erg gecharmeerd van de rust die uitging van deze foto: "Mystiek, romantiek en rust. Deze foto heeft het allemaal. Er wordt een verlangen opgewekt om naar die plek toe te gaan. Om in stille verwondering weg te dromen als voorbereiding op een nieuwe zomerdag."

Haags icoon
De derde prijs gaat naar de mooie ooievaar van Annet ter Avest. "De ooievaar, icoon van de Haagse stadsnatuur. In deze foto is op treffende wijze vastgelegd hoe deze oer-Hollandse vogel zich op majestueuze wijze door het zomerse Haagse luchtruim beweegt", aldus de jury.

De prijswinnaars en nog een selectie van mooie foto's van de Haagse natuur zijn ook te zien in een fototentoonstelling in het Atrium van het stadhuis van 12 tot en met 28 september.

Meer berichten