De bekende Haagse cineast John Meijer maakt hier filmopnames van Nicko Christiansen en zijn band Livin'Blues Experience.
De bekende Haagse cineast John Meijer maakt hier filmopnames van Nicko Christiansen en zijn band Livin'Blues Experience. (Foto: )

Boulevard of Golden Music zondag met verrassende optredens

De organisatie van de Boulevard of Golden Music op Kijkduin heeft voor zondag 2 september a.s. een line-up om je vingers bij af te likken. Het evenement is populair en wist de afgelopen paar maanden zeer velen naar Kijkduin te trekken met een mooie programmering. Het enthousiaste publiek genoot volop van de klanken van roemrijke bands en bevlogen muzikanten die aantrekkelijke hits uit de schatkamer van de pop, blues en rock 'n roll lieten horen. Voorts droeg de Haagse dichter Victor R. Meijer er regelmatig een Haags Rock 'n Rollgedicht voor.  A.s. zondag is ook hij weer van de partij met een pakkend en ludiek gedicht.

Tekst: Martin Reitsma

Nicko Christiansen treedt op met Galaxy Gypsy

De Haagse blueslegende Nicko Christiansen van onder meer Livin' Blues staat met zijn trio Galaxy Gypsy op Kijkduin. Nicko draait al mee vanaf de jaren zestig en had met Livin'Blues grote hits zoals Wang Dang Doodle, L.B. Boogie, Murphy Mccoy en Black Lisa. Ook in Oost-Europa is zijn band nog steeds populair. In Livin'Blues zaten naast Nicko, ook bekende mannen als Cesar Zuiderwijk, Ruud van Buuren, Henk Smitskamp, Ted Oberg en John Lagrand. Met Nicko doe ik een kort interview waarbij hij zegt: 'Ik heb weer een druk programma de komende tijd. Ik doe onder meer 1 september een optreden met A.J. Plug in Groenlo en op 6 oktober a.s. met The Hague Rhythm and Blues als The Wizzards met onder meer Nico Dijkshoorn, Rinus Gerritsen, Patrick Lejewaan, Rooie Ruud,Willem Augustijn e.a. in Societeit Engels. Kaarten zijn al te koop sinds 24 augustus bij het Prijspaleis in de Terletstraat. Ook starten we komende maand weer met ons doldwaze radioprogramma Hoorendol in Hoogvliet.' Dat Christiansen een veelzijdig talent is blijkt ook uit zijn goed ontvangen boek: 'Mijn vakantie op aarde' waarin hij op ludieke wijze zijn 'omzwervingen' in de rock- en bluesscène beschrijft. Het boek staat vol leuke anekdotes uit zijn lange en succesvolle carrière en bevat een CD met zijn songs als bijlage. Het is nog steeds bij hem te koop. De bekende Haagse cineast John Meijer maakte enkele jaren geleden een prachtige documentaire over deze Haagse Bluesheld 'Mijn leven op aarde'  Diverse omroepen zonden deze boeiende registratie uit en de reacties waren hartverwarmend.  Nicko: 'Q 65, Golden Earrings, The Incrowd, Groep 1850, The Motions, Shocking Blue, mijn eigen band Livin'Blues: bijna alles kwam uit Den Haag en als het er niet vandaan kwam dan kwam het er wel naar toe' Ik doe ook een actie voor mijn dochter' gaat hij verder. 'Ze kreeg afgelopen winter zomaar de kans om een vintage winkel te openen 'BETJE KRUL'. Maar zonder enig startkapitaal en zonder buffer, is dat best een hele opgave. Voor een startende ondernemer met in het begin stille maanden leek het vrij onmogelijk dus. Nu heeft ze 'toevallig' mij als vader die, naar zeggen, leuke schilderijen maakt om het leven te verlichten en de zwaarmoedigheid weg te kleuren. Dus ik verkoop nu mijn schilderijen voor dit goede doel? Reageren graag via nicko1@live.nl'

Nicko over Boulevard of Golden Music

Ik kijk uit naar ons optreden op Kijkduin. Galaxy Gypsy is natuurlijk niet zo maar een bandje. Wij hebben alle drie een ruime ervaring in de muziek en een gitaarvirtuoos als Jan Akkerman prijst dan weer het tapgitaartalent van Ron Baggerman. Rick Spangenberg is natuurlijk een uitstekende speler op de Conga. We gaan het publiek op Kijkduin verrassen met een mooi optreden van twee sets.

Rosy Pereira

Rosy Pereira en haar band Burning Bridges zullen een temperamentvol bluesoptreden gaan verzorgen. Veel babyboomers kennen Rosy nog van haar top 40 hits met Andres zoals My Love en Sausolito. Ik doe een kort interview met haar op Kijkduin waar ze afgelopen zondag alvast sfeer kwam proeven. Rosy vertelt: ' Ik heb verschillende TV shows met mijn Blue Diamonds 'broers' Ruud en Riem de Wolff gedaan én veel cruises. Andy Tielman - Godfather van de Nederlandse Rock 'n Roll - kwam als jonge knul al veel bij ons thuis omdat hij veel respect had voor mijn vader als Hawaiian gitarist. Jack Jersey heeft Why Don't You Phone Me voor Rosy & Andres geschreven en Hans Vermeulen schreef voor mij "It's My Time Now''. Grote namen uit de muziek. ' Weet je, als ik ervoor ga zitten, kan ik je een hoop vertellen wat ik zoal heb gedaan in de muziek gaat Rosy verder. In een studio in Parijs ontmoette ik de fameuze Griekse topband Aphrodite's Child met Demis Roussos en Vangelis. Zij waren in mij - als jong Indisch zangeresje - geïnteresseerd, maar dat is maar bij een klein zangkoortje gebleven hoor. Verder heb ik ook nog in de Rotterdamse Doelen als support-act bij Pink Floyd gestaan, samen met mijn band Objection. Ik ontving van de leden van Pink Floyd een complimentje over mijn zang. Ik was zo verlegen en zei vluchtig 'Thank You' en liep snel naar de kleedkamer. Nu zou ik gewoon lekker gezellig een praatje met hen gemaakt hebben.

Lesley van Ruitenbeek de Haagse Elvis

Komende zondag ook een optreden van de Haagse Elvis, de jonge zanger Lesley van Ruitenbeek. Hij was al eerder dit seizoen te horen op Kijkduin. Het enthousiasme van het publiek was zo groot dat hij er opnieuw een optreden gaat doen. Hij bracht inmiddels een aantrekkelijke CD uit die goed werd ontvangen. Samen met Lennart Koenraads gaat Lesley op Kijkduin ook een Elvisduet zingen. Zijn management wordt gedaan door zijn oma: Julia van Ruitenbeek, die maar wat trots is op haar getalenteerde kleinzoon.

Lennart Koenraads

De afsluiter op Kijkduin is zanger/toetsenist Lennart Koenraads. Lennart ( artiestennaam Lennart-live) is een veelzijdig zanger-toetsenist, Vanaf zijn 12e is Lennart al volop actief in de muziek. Lennart heeft in een aantal bands gespeeld. In zijn tienerjaren speelde Lennart samen met zijn vader in de bruiloften en partijen band Amati. Later speelde hij onder meer in The Roadies, destijds een bekende coverband. Lennart's vader, Leo Koenraads zat in de The Flying Rockets. Ze stonden begin 60er Jaren bekend als de Nederlandse Shadows.

Hij treedt als " One man band" ook regelmatig op bij allerlei festiviteiten. Lennart is veelzijdig en bezit een breed repertoire. Van "The Rolling Stones" tot en met "Frans Bauer". Hij maakt van ieder optreden een onvergetelijk feest. Hij bracht eerder dit jaar een goed ontvangen Pink Floyd Tribute album uit. "A Delicate sound" naar het gelijknamige album "A delicate sound of thunder" op dit album staan 11 zeer bekende Pink Floyd en David Gilmour tracks. Er komt ook nog een verassingsact samen met mij & Henk Boezelijn vertelt een enthousiaste Lennart.

Het belooft een prachtige muzikale middag te worden aan strand en zee, nabij gezellige horeca, leuke winkels en veel sfeer op de Boulevard van Kijkduin. Aanvang: 14.00 tot rond 18.00 uur. Organisatie Rainbow International Presentaties met Boudewijn Regenbogen & Martin Reitsma met ondersteuning van Esther Regenbogen en Els de Wit en medewerking van Beach Resort Kijkduin, de ondernemers, 2 Inspire, Hotel Atlantic, Marie v.d. draaimolen, John Meijer, Ronald v.d. Andel, Dennis van de Weetering, alle fotografen, Handhaving Den Haag, de Ponderosa en Marie v.d. draaimolen.

Meer berichten