Gemeente dringt bij vastgoedeigenaar aan op schoonmaken sterk vervuild parkeerterrein

De gemeente Den Haag gaat in gesprek met vastgoedeigenaar Romulus property over de vervuiling van het parkeerterrein op de hoek Leyweg, Hengelolaan. Het stadsbestuur zal Romulus Property aanspreken op zijn verantwoordelijkheid om het het gebied schoon te houden en tevens adviseren om lokdozen voor ratten te plaatsen. Dit blijkt uit antwoorden op vragen die eerder zijn gesteld door raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Den Haag - Het ernstig vervuilde en stinkende parkeerterrein op de hoek Leyweg / Hengelolaan is al jarenlang een doorn in het oog van omwonenden. De gemeente onderhoudt dit terrein niet omdat het eigen grond. Doordat de eigenaar er zelf niets aan doet om de vervuiling tegen te gaan, hebben ratten inmiddels vrij spel. Ook worden regelmatig spullen aangetroffen die wijzen op drugsgebruik op het parkeerterrein. Volgens omwonenden wordt de troep mede veroorzaakt door de ondernemers aan de Leyweg. De gemeente heeft  in het verleden incidenteel het terrein op eigen kosten schoongemaakt. Dit blijkt echter geen oplossing te zijn omdat de eigenaar van de grond, Romulus property, het structureel af laat weten als het opruimen aankomt. 

Raadslid René Oudshoorn is blij met de toezegging: "Mooi dat het stadsbestuur dit op pakt, want dit is echt een bedreiging voor de volksgezondheid. De ratten lopen daar bijna over je schoenen heen, het is echt een smerige bende met afval en restanten van drugsgebruik. Dit hoort in een stad als Den Haag niet thuis, dus ik ga dit volgen tot het is opgelost!"
 

Meer berichten