Het oudste, vaste poppentheater in Nederland aan de Frankenstraat 66 opent zaterdag 1 september de deuren.
Het oudste, vaste poppentheater in Nederland aan de Frankenstraat 66 opent zaterdag 1 september de deuren. (Foto: )

Wat is er dit weekend te doen?

Beelden in hofje

Centrum - Van 1 september tot en met 14 oktober is er de beeldententoonstelling in het Hofje van Nieuwkoop. Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur is de tentoonstelling gratis te bezoeken. Maar liefst 34 Kunstenaars, leden van Pulchri Studio en de Nederlandse Kring van Beeldhouwers, laten er beelden en installaties zien in een veelheid aan materialen. Gedurende de Open Monumentendagen op zaterdag 8 en 9 september is tevens het onlangs gerestaureerde Speelhuys te bezichtigen. Dit is het oudste gebouw van het hofje. De entree is aan de Warmoezierstraat, pal naast het HMC (ziekenhuis Westeinde).

Vlooienmarkt

Centrum - Op zaterdag 1 september is er van 9.30 tot 15.00 uur een vlooienmarkt in het vernieuwde dienstencentrum De Kronkel aan het Westeinde 425. Er staan 25 tafels met tweedehands artikelen. De toegang is gratis.

Dansen voor 50-plussers

Loosduinen - Iedere eerste zondag van de maand is er dansen voor 50-plussers in de Duinzaal van Bowling- en Partycentrum Ockenburgh aan het Wijndaelerduin 25. Er wordt gedanst op live muziek van Frans Visser. Tijd: 13.30 tot 17.00 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur. Entreeprijs: €4,50 p.p. exclusief consumpties.

Art Nouveau en Art Deco

Centrum - Kunsthistorica Anne Marie Boorsma geeft vanaf vrijdag 14 sepember een cursus kunstgeschiedenis met als thema Art Nouveau en Art Deco. Ze doet dit in Branoul Theater aan de Maliestraat 12. De cursus bestaat uit twaalf lessen. Lestijden: 10.00 tot 11.30 uur. De cursus kost 150 euro. De laatste les is een excursie. Het is mogelijk om een gratis proefles bij te wonen.
Meer informatie op: www.annemarieboorsma.nl of tel. 070-3822130

Lezing over testament

Haagse Hout - Op verzoek van Evita Lokaal verzorgt notaris Sandy Houdijk van Maaldrink op woensdag 12 september van 10.00 tot 12.00 uur een lezing met als thema 'Het testament'. Ze vertelt wat er in een testament geregeld kan worden en wat niet. En hoe zit het met schenkingen? Uiteraard is er ruimte voor vragen. Aanmelden: info@evitalokaal.nl of tel. 070-3141606. Kosten: €10,- inculsief koffie/thee met wat lekkers. Adres: Van Alkemadelaan 309a.

Mariahoeve in transitie

Haagse Hout - In galerie LOOkatie is vanaf zaterdag 25 augustus de tentoonstelling 'Mariahoeve in transitie, waarde van de wijk' te bezichtigen. In het kader van 60 jaar Mariahoeve organiseert KunstPost deze expositie in samenwerking met Anneloes Groot. In het werk van Anneloes Groot staan de thema's architectuur, (openbaar) groen en water geregeld centraal. Verder verzorgt Groot ook schilderworkshop en wandelingen door de wijk. De tentoonstelling is tot 15 november elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in de galerie aan Het Kleine Loo 364.

Open dag poppentheater

Scheveningen - Kooman's Poppentheater aan de Frankenstraat 66 in het Statenkwartier opent op zaterdag 1 september zijn deuren met een open dag. Bezoekers krijgen een uniek kijkje achter de schermen en in het atelier, waar op dit moment gewerkt wordt aan de nieuwe voorstelling 'Ezelsei.' Er is een doorlopend programma met een korte presentatie, demonstratie van poppen, een kijkje achter de schermen en in het atelier. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke winactie en mogen met poppen op de foto. De toegang is gratis. Aanvang om 14.30 uur.

Middag voor senioren

Escamp - Sinds enige weken kunnen senioren op de dinsdagmiddagen voor een gezellige middag terecht in de Rondo onder het seniorencomplex Marterrade. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een praatje of het doen van een spelletje. Entreeprijs is 2 euro. De organisatie is in handen van het Senioren Collectief Haaglanden.

Borstvoeding picknick

Scheveningen - Zaterdag 8 september is er van 10.00 tot 16.00 uur een borstvoeding en draagdoek picknick in de grote speeltuin aan de Tesselsestraat 71. Er is een grote speeltuin met geitjes, kippen en kunstgras en bij regen is er een binnenruimte. Neem een kleedje, wat buitenspeelgoed en iets te eten mee. De organisatie is in handen van de Haagse Borstvoedingsgroep

Intuïtief schilderen

Scheveningen - In het Kalhuis aan de Badhuisstraat 177 start in september de cursus intuïtief schilderen. De lessen worden elke dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur gegeven. Vier lessen kosten 24 euro. Aanmelden kan bij de balie van het Kalhuis.

Open dag Mohicanen

Segbroek - Scouting De Mohicanen opent zaterdag 1 september de deuren voor alle buurtkinderen en hun ouders voor een heus buurtspeelfestival in de Bosjes van Pex. Tijdens deze open dag zijn er uiteenlopende activiteiten te doen voor kinderen van 5 tot en mt 15 jaar. Het buurtspeelfestival vindt plaats in en om het clubgebouw 'De Wigwam' aan de Daal en Bergselaan 9. Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Met gids door Westduinen

Segbroek - IVN-gidsen nemen belangstellenden zaterdag 1 september mee op een excursie door de Westduinen. De tocht van 1,5 tot 2 uur voert deels over onverharde duinpaden. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Verzamelen om 13.00 uur eind De Savornin Lohmanlaan/hoek Laan van Poot.

Meer berichten