Ties Brink (16) is sinds vandaag de jongste én enige gekozen burgemeester vanNederland. Brink werd vandaag geïnstalleerd als de nieuwe ‘burgervader’ vanMadurodam door burgemeester Pauline Krikke van gemeente Den Haag. Foto: PR
Ties Brink (16) is sinds vandaag de jongste én enige gekozen burgemeester vanNederland. Brink werd vandaag geïnstalleerd als de nieuwe ‘burgervader’ vanMadurodam door burgemeester Pauline Krikke van gemeente Den Haag. Foto: PR (Foto: STUDIO OOSTRUM FOTO EN FILM)

Jongste burgemeester van Den Haag

Van de redactie

Ties (16) bestuurt Madurodam

Ties Brink (16) heeft komend jaar misschien wel de mooiste baan van Nederland. Brink mag als nieuwe burgemeester van Madurodam namelijk een jaar lang het bekende Haagse themapark besturen. Hij treedt als jongste burgemeester van ons land in de voetsporen van niemand minder dan Prinses Beatrix.

den haag - De prinses was vanaf 1952 tot haar kroningsjaar 1980 de eerste burgemeester van Madurodam. Samen met negen wethouders, allemaal middelbare scholieren uit omgeving Den Haag, neemt Brink komend jaar deze bijzondere taak op zich.
Madurodam kiest sinds het aftreden van Prinses Beatrix ieder jaar een nieuwe burgemeester. Deze 'burgervader' is daarmee de enige gekozen burgemeester van Nederland. Na een spannende verkiezingsstrijd, waarin de kandidaten hun individuele plannen voor het bestuursjaar presenteerden, was het dit jaar Brink die veel indruk maakte op de aanwezige stemmers. Burgemeester Pauline Krikke van zustergemeente Den Haag installeerde de kersverse bestuurder aansluitend aan de verkiezingsuitslag, uiteraard met het omhangen van de bijzondere ambtsketen.
"Ik vind het buitengewoon gaaf om de jongste burgemeester van Nederland te zijn. Het voelt als het ware alsof ik onderdeel van de geschiedenis word. Ik ga denk ik een heel bijzonder jaar tegemoet en ik hoop iets moois te kunnen betekenen voor deze prachtige stad"
Als lid van het college van B&W van Madurodam krijgen jongeren (leeftijd 15 tot 18 jaar) de mogelijkheid om op jonge leeftijd bestuurlijke ervaring op te doen. Ze vertegenwoordigen de kleinste stad van Nederland tijdens officiële gelegenheden, en gaan onder meer op werkbezoek bij de burgemeester van Den Haag. Daarnaast hebben zij een belangrijke rol bij het Madurodam Kinderfonds, de stichting die jaarlijks namens Madurodam 600.000 tot 700.000 euro schenkt aan goede doelen voor kinderen. Het college helpt in de beoordeling van de aanvragen die het Madurodam Kinderfonds jaarlijks ontvangt.

Meer berichten