Lukt het presentatrice Anne-Mar Zwart om het pesten te stoppen? Foto: PR
Lukt het presentatrice Anne-Mar Zwart om het pesten te stoppen? Foto: PR (Foto: )

Anne Frankschool onderdeel Anti Pest-tv

Van de redactie

"Rotjoch, vieze Pool, varken.."; de ergste woorden komen voorbij in een klas waar gepest wordt. De sfeer is naar en veel kinderen gaan met tegenzin naar school.

den haag - Tijdens de Week tegen Pesten, van 17 tot en met 21 september, zendt de EO voor het vierde jaar op rij de Anti Pest Club uit. Aflevering 1 speelt zich af op een basisschool in Den Haag. Hiba en Youssra hebben de hulp van presentatrice Anne-Mar Zwart ingeroepen. Het resultaat is op 17 september om 17.00 bij NPO Zapp te zien.

In groep 6 van de Anne Frankschool en Den Haag zitten maar veertien kinderen. Een klein klasje, maar wel eentje waar de leraren hun handen vol aan hebben, want de sfeer in deze klas is alles behalve gezellig.

Er wordt gescholden en geschopt en veel kinderen worden gepest met hun achtergrond.

Maar lukt het Anne-Mar om de klas ervan te overtuigen dat pesten over iemands afkomst echt niet grappig is?

Voor elkaar opkomen

In dit met een Gouden Roos bekroonde programma gaat presentatrice Anne-Mar langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. Ze zet alles op alles zodat de klas voortaan voor elkaar opkomt en de klas zich aansluit bij de Anti Pest Club. Anne-Mar: 'Ik kom het elke weer tegen: kinderen die niet weten wat ze moeten doen als er in hun klas gepest wordt. Zodra ik ze laat inzien dat ze niet alleen zijn, voelen ze zich gesterkt om voortaan voor elkaar op te komen.'
Tijdens de Week Tegen Pesten is er een dagelijkse livestream van 10.45 – 11.00 uur, waarin klassen kunnen meechatten, de livestream is live te zien via eo.nl/antipestclub.


Club oprichten

Via eo.nl/antipestclub kunnen kinderen ook zelf een Anti Pest Club oprichten door onder andere gratis Zapp Anti Pest Club-bandjes te bestellen. De bandjes zijn sinds 10 september te bestellen.

Anti Pest Club, van 17 tot en met 21 september, elke dag om 17.10 uur op NPO Zapp

Meer berichten