Absurdistische verhalen van Belcampo verteld door acteur Piet van der Pas en verbeeld door beeldend kunstenaar Peter Dejong
Absurdistische verhalen van Belcampo verteld door acteur Piet van der Pas en verbeeld door beeldend kunstenaar Peter Dejong (Foto: )

Vijf absurdistische verhalen

den haag - Absurdistische verhalen van Belcampo verteld door acteur Piet van der Pas en verbeeld door beeldend kunstenaar Peter Dejong zijn te horen op vrijdag 21 september bij de Haagse Kunstkring. De voorstelling begint om 20.00 uur.

De voorstelling 'Ik zat er al. Ik was al ingestapt' is een uitbundig en ontregelend samenspel van toneel en beeldende kunst. Acteur Piet van der Pas en beeldend kunstenaar Peter Dejong spelen samen vijf absurdistische verhalen van Belcampo. In juli brachten ze deze voorstelling in strandtent De Fuut waar een geestdriftig publiek hen drie avonden op rij onthaalde op een langdurig en luidruchtig applaus.

'Grillige bokkensprongen van een levendige geest' noemde Menno ter Braak het werk van Belcampo. Zo voeren Van der Pas en Dejong zijn verhalen ook op. Ze lokken het publiek bizarre werelden in die toch ook weer samenvallen met de 'normale werkelijkheid'.

De vijf verhalen zijn naadloos aaneengeregen. Een arts moet een reuzin, verbeeld als een machtig heuvellandschap waarin het makkelijk verdwalen is, verlossen van een kind groter dan hijzelf. Een man hakt per ongeluk zijn eigen vinger af. Hij eet die in arren moede op.

Toegang leden en Vrienden Haagse Kunstkring en CJP € 7,-; niet-leden € 10,- (Ooievaarspas 50%). Reserveren per e-mail of tel. 070 3647585. Geen voorverkoop, kaarten aan de zaal.

Meer berichten