Foto boven vlnr: Berend Reijnhoudt, Aiden en Palmyra Bussink-Vreeswijk, © Carel Voges
Foto boven vlnr: Berend Reijnhoudt, Aiden en Palmyra Bussink-Vreeswijk, © Carel Voges (Foto: )

Elf miljoenste bezoeker!

Deze week heeft het Omniversum de elf miljoenste bezoeker ontvangen. Dat was de zevenjarige Aiden Bussink uit Den Haag die met zijn moeder BBC's Oceans: Our Blue Planet bezocht. Als cadeau mag hij in oktober met zijn hele klas gratis naar de grootbeeldfilm Pandas, A New Story.Het afgelopen seizoen waren alle encore voorstellingen uitverkocht. Daarom zijn vanaf dit najaar de topproducties live vanuit Londen op het Haagse koepelscherm te bewonderen.

den haag - Berend Reijnhoudt, directeur Omniversum: "Eigenlijk zouden we elke bezoeker wel willen vieren, want wij zijn trots op onze films en onze belevenis en blij dat we na meer dan dertig jaar nog steeds gewild zijn bij mensen die op zoek zijn naar een ontzettend leuk en inspirerend uitje, waar je ook nog wat opsteekt. Met deze 11 miljoenste bezoeker vieren we dus eigenlijk alle elf miljoen bezoekers van de afgelopen 34 jaar."
Zaterdag 8 december 1984 was de officiële opening van Omniversum Den Haag. Het enige grootbeeldfilmtheater in Nederland is uniek. Vanwege het 840 vierkante meter grote koepelscherm van aluminium platen met 60 miljoen gaatjes, vanwege de 36 luidsprekers met zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lagere tonen, vanwege de fascinerende grootbeeldfilms waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan, vanwege de spanning, sensatie, educatie en inspiratie.

De afgelopen 34 jaar kende vele hoogtepunten. Een kleine greep. Ruim driehonderdduizend bezoekers voor Dolphins, de best bezochte film in de geschiedenis van Omniversum en de best bezochte documentaire in Nederland. Aandacht voor de wereldwijde waterproblematiek met het Wereld Water Film Festival. Succesvolle inzamelingsacties voor tsunami- en aardbevingsslachtoffers. De vertoning voor veteranen van D-Day, Normandy 1944 bij zeventig jaar bevrijding. Het bezoek van storm chaser Sean Casey. De uitverkochte optredens van coverband Pink Project, die grootbeeldfilms een extra dimensie geven. De samenwerking met instanties zoals de Volksuniversiteit, de Amerikaanse ambassade en het Wereld Natuur Fonds en met bekende Nederlanders zoals Carice van Houten, Freek Vonk, Ellen ten Damme, Chris Zegers, Anna Drijver, Derek de Lint, Nanja van den Broek en astronaut André Kuipers, die met een privévertoning van A Beautiful Planet voor familie en vrienden in Omniversum zijn verjaardag viert.

Omniversum blijft zich voortdurend vernieuwen en ontwikkelen. De eerste facelift kreeg de bioscoop al in 1999, de meest recente in 2012 en 2017. De eerste animatiefilm op grootbeeld, Fly Me to the Moon in 2017, was direct een groot succes. En dat geldt ook voor introductie van opera's van The Royal Opera House. Het afgelopen seizoen waren alle encore voorstellingen uitverkocht. Daarom zijn vanaf dit najaar de topproducties live vanuit Londen op het Haagse koepelscherm te bewonderen.

SUCCESVOLLE MEESTERSTUNT
De Meesterstunt, vandaag bij de staking van de basisscholen, was een groot succes en trok vijfhonderd bezoekers meer dan op een doorsnee woensdag. Kinderen, ouders, juffen en meesters maakten gebruik van de bijzondere aanbiedingen. Voor slechts zes euro bezochten ze grootbeeldfilms zoals BBC's Oceans: Our Blue Planet, America's Music, Fly Me to the Moon en Great White Shark. Voor de jonge bezoekers was er bovendien een spannende en leerzame Oceans Speurtocht en alle kinderen mochten voor een euro een VR Ride maken om zelf te beleven wat André Kuipers in het echt heeft meegemaakt.

Meer berichten