Denise Doram uit Sint Maarten vindt dat Den Haag veel rustiger is dan Amsterdam. (Foto: Peter van Zetten)
Denise Doram uit Sint Maarten vindt dat Den Haag veel rustiger is dan Amsterdam. (Foto: Peter van Zetten) (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (107): 'De boulevard van Scheveningen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Denise Doram uit Sint Maarten.

Den Haag – Tijdens het fotomoment voor deze rubriek is het even droog maar verder regende het pijpenstelen. De herfst heeft duidelijk zijn intrede gedaan. Maar ons weertype komt nooit in de buurt van het natuurverschijnsel dat het geboorteland van Denise zo nu en dan teistert: orkanen. De laatste was vorig jaar september toen Irma veel schade aanrichtte aan de infrastructuur van het eiland en een aantal doden tot gevolg had. "Gelukkig waren mijn ouders veilig en had hun huis niet veel schade", zegt Denise. "Alleen een gebroken raam."

Een aantal jaar geleden reisde ze naar ons land om een vervolgstudie te doen. "Ik studeer in Breda International Tourism Management", vertelt ze. "Ooit wil ik een eigen bedrijf beginnen en Sint Maarten promoten in Europa."

Denise gaat in gedachten terug naar haar allereerste keer in Den Haag en ze geeft het verschil aan tussen Sint Maarten en onze stad. "Wat me meteen opviel is dat huizen hier erg hoog kunnen zijn. In mijn land hebben we meer lage woonvormen. Ook viel me op dat de mensen hier meer op zichzelf zijn. Ik zal een voorbeeld geven. Als ik op Sint Maarten in de bus stap en naast iemand ga zitten, praten we bijna automatisch met elkaar, ook al zijn we vreemden. Als mensen je hier niet kennen, praten ze gewoon niet tegen je. Misschien alleen als ze de weg willen weten."

Dat valt dan weer mee. Want voordat ze naar onze stad reisde, had Denise niet zulke fraaie dingen gehoord. "Ik werd gewaarschuwd dat het hier, net zo als in de rest van Nederland, legaal was om drugs te gebruiken en dat sommige studenten daardoor de focus op hun studie verloren. Mijn persoonlijke ervaring is overigens dat Den Haag veel rustiger is dan Amsterdam", zegt Denise. Veel uitgaan doet ze niet want haar studie vindt ze belangrijker. Maar als ze uitgaat, reist ze bijna altijd naar het strand van Scheveningen. "Ik ga met mooi weer naar de boulevard en geniet van de atmosfeer. Maar ik ga niet het water in. Overigens moest ik erg wennen aan het water hier dat nogal donker van kleur is. Op Sint Maarten is het helder blauw", zegt ze.

Tegenbezoek?

"Reis naar de mooie stranden van Sint Maarten", zegt Denise. Met wit zand, helblauw water en soms palmbomen."

Meer berichten