Firma MES voert 'Avondje Armoede' op verrassende locaties in heel Nederland op.
Firma MES voert 'Avondje Armoede' op verrassende locaties in heel Nederland op. (Foto: )

Avondje Armoede in de Lourdeskerk

Den Haag - Na de succesvolle voorstellingen IJS&VIS en RISHI zoekt Firma MES opnieuw verrassende locaties in heel Nederland op voor de nieuwe voorstelling Een Avondje Armoede. In thuisstad Den Haag wordt het stuk opgevoerd in de Lourdeskerk.

De voorstelling is een theatercollage over armoede in Nederland anno 2018, op een onverwachte plek in de stad. Over goede bedoelingen, bureaucratie, opportunisme en hoe het is als je leven écht low budget is. Met teksten van A. H. J. Dautzenberg, initiatiefnemer van de armoedeglossy Quiet 500. Zijn werk werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen.

Het verhaal gaat over een lokale zangvereniging die haar steentje wil bijdragen aan verzachting van de armoede, maar de geplande benefietavond loopt anders dan verwacht. Een terminaal zieke patiënt probeert een financiële deal te sluiten met zijn arts. Een verwaarloosde asielkat vertelt haar verdrietige verhaal.

Bij deze voorstelling is het mogelijk om een kaartje voor een ander te kopen. Dit kaartje gaat naar iemand met een kleine beurs die anders misschien niet snel naar het theater zou kunnen gaan. Speeldata: 3 tot en met 5 oktober (try-outs), 6, 9 tot en met 13 oktober, 16 tot en met 20 oktober en 23 en 24 oktober. Tickets via hnt.nl


Den Haag - De Lourdeskerk (Scheveningen):

2 t/m 5 okt try outs, 6 okt

9 t/m 13 okt

16 t/m 20 okt

23 & 24 okt

Tickets via hnt.nl


Utrecht - Theater Stefanus:

26 & 27 okt

Theater Stefanus

Tickets via ssbu.nl


Amsterdam - Casco:

1 & 2 nov

Tickets via theaterbellevue.nl


Rotterdam - Odeon:

7 & 8 nov

Tickets via theaterwalhalla.nl

Meer berichten